16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Şampiyonlar Ligi 2. tur kurasında Beşiktaş'a çıkma olasılığı en yüksek takım Chelsea

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde grubunu lider bitirmeyi önceden garantilemişti. Son maçlarla birlikte artık muhtemel rakipler kesinleşti. Ancak çok önemli bir kriter daha mevcut... Her takımın eşleşme şansı eşit değil. Beşiktaş'a çıkması en yüksek muhtemel rakip ise bir dünya devi... Neden mi? İşte muhtemel rakiplerin yüzdeleri.

7 Aralık 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Şampiyonlar Ligi 2. tur kurasında Beşiktaş'a çıkma olasılığı en yüksek takım Chelsea

Şampiyonlar Ligi'nde grubundan lider çıkarak Türk futbol tarihinin en iyi grup operformansını gösteren Beşiktaş'ta şimdi herkes ikinci turda gelecek rakibi bekliyor. Ancak Beşiktaş'a gelmesi beklenen takımların hepsinin şans yüzdeleri farklı... Temsilcimize çıkma şansı en yüksek takım Chelsea!

Bunun nedeni ise, Şampiyonlar Ligi'nde ikinci turda aynı ülke takımları birbirleriyle eşleşemiyorlar. Aynı grupta yer alan ve bu tura yükselen takımlar da eşleşemiyor. Tüm bu kriterler sonunda eşleşme olasılıkları ciddi anlamda değişim gösteriyor.

Örneğin grubunda ikinci olan Chelsea, gruplarını lider olarak tamamlayan diğer İngiliz ekipleri Liverpool, Manchester City, Tottenham ve Manchester United'la eşleşemiyor. Kendi grubundaki Roma da ihtimallerin dışında kalıyor. Bu da Maviler için geriye 3 takım kalması demek. Barcelona, Beşiktaş ve PSG... Ancak bu takımların da kendi içlerindeki kriterleri tüm yüzdeleri değiştiriyor.

İşte Beşiktaş'a çıkabilecek rakiplerin olasılık yüzdeleri:

Chelsea - % 28,13

Real Madrid - % 12,81

Juventus - % 12,81

Sevilla - % 12,81

Shakhtar Donetsk - %11,30

Basel - %11,30

Bayern Münih - % 10,83

(Fanatik)