25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Şampiyonlar Ligi kura çekimi ne zaman saat kaçta? Beşiktaş’ın muhtemel rakipleri

Şampiyonlar Ligi kura çekimi ne zaman saat kaçta sorusu Beşiktaşlı taraftarların gündeminde yer alıyor. Beşiktaş’ın muhtemel rakipleri arasında Real Madrid, Bayern Münih gibi dünya devlerinin yanı sıra, Beşiktaş’ın dişine göre lokma olabilecek rakipler de bulunuyor. Grubunu lider olarak tamamlayan Beşiktaş, diğer yedi grubu ikinci bitiren takımlardan biriyle eşleşecek.

8 Aralık 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Şampiyonlar Ligi kura çekimi ne zaman saat kaçta? Beşiktaş’ın muhtemel rakipleri

Beşiktaş’ın muhtemel rakipleri arasında hangi takımlar bulunuyor? Şampiyonlar Ligi kura çekimi ne zaman? Beşiktaş’ın da aralarında bulunduğu birbirinden güçlü 16 takımın eşleşeceği Şampiyonlar Ligi’nde futbol severleri kura heyecanı sardı. Tarihi bir başarıyla birlikte, grubundan namağlup lider şekilde üst tura çıkan Beşiktaşlıları da kura çekimi heyecanı sardı. Beşiktaş’ın muhtemel rakipleri arasında birbirinden güçlü ekipler bulunuyor. İşte, Şampiyonlar Ligi kura çekimi tarihi ve Beşiktaş’ın rakipleri.

BEŞİKTAŞ’IN MUHTEMEL RAKİPLERİ

Grubunu lider olarak tamamlayan Beşiktaş, diğer yedi grubu ikinci bitiren takımlardan biriyle eşleşecek. Siyah beyazlı ekibin muhtemel rakipleri; Basel, Bayern Münih, Chelsea,Juventus,Real Madrid,Shakhtar Donetsk ve Sevilla

ŞAMPİYONLAR LİGİ SON 16 TURU NE ZAMAN OYNANACAK?

Beşiktaş'ın da yer alacağı son 16 turunda ilk maçlar 13 - 14 Şubat, rövanş maçları ise 20 - 21 Şubat, çeyrek final ilk maçları 6 - 7 Mart ve rövanş maçları ise 13 - 14 Mart tarihlerinde oynanacak.

KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

Devler Ligi'nde son 16 turu kura çekimi, 11 Aralık Salı günü TSİ 14:00'te İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleşecek. Grubunu ilk sırada tamamlayan takımlar, grup ikincileriyle eşleşecek ve 16 takım, çeyrek final için mücadele verecek.

Futbolseverler, kura çekimini TRT Spor'dan ve Eurosport'tan izleyebilecekler. Kura, UEFA'nın resmi internet sitesinden de canlı takip edilebilecek.

                                                                Türkiye ülkeler sıralamasında Hollanda'nın önünde 10. sırada yer alırken, Beşiktaş, Medipol Başakşehir ve Konyaspor'un alacağı puanlar çok değerli bir hake geldi! İşte son 5 yılda ülke puanına en fazla katkı yapan takımlarımızın sıralaması...

BEŞİKTAŞ’TAN REKOR

İlk 5 hafta sonunda Şampiyonlar Ligi gruplarını lider tamamlamayı garantileyen ilk Türk ekibi ünvanını elde eden Beşiktaş, Leipzig maçının ardından yeni unvanların da sahibi oldu. Beşiktaş, G Grubu'nda 14 puan toplarken, grupları yenilgisiz tamamlayan ve en çok puan toplayan Türk takımı oldu. Oynadığı 6 maçta rakip ağları 11 kez havalandıran siyah-beyazlılar, gruplarda en çok gol atan Türk ekibi unvanını elde etti. Grupta 4 galibiyet elde eden Beşiktaş, gruplarda en çok maç kazanan Türk takımı oldu.

Beşiktaş ayrıca Şampiyonlar Ligi'nde deplasmandaki 3 maçını da kazanan ilk Türk takımı olmayı başardı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ’NİN YENİ FORMATI

UEFA, 2018 yılından itibaren Şampiyonlar Ligi'ne İspanya, İngiltere, Almanya ve İtalya'dan 4'er takımın doğrudan gruplardan katılacağını açıkladı. Bu açıklama bu 4 ülke dışındaki ülkelerde şok etkisi yarattı. Türkiye de bu uygulamadan olumsuz etkilenecek.

UEFA, 2018/2019, 2019/2020 ve 2020/2021 Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi formatlarını açıkladı.

Yeni uygulamayla gelen değişiklikler şöyle:

Avrupa Ligi şampiyonu play-off turu oynamadan otomatik olarak Şampiyonlar Ligi gruplarına katılacak.

UEFA sıralamasında ilk 4 sırada olan ülkelerden 4'er takım eleme oynamadan doğrudan Şampiyonlar Ligi gruplarında yer alacak. Hangi ülke takımlarının, hangi eleme aşamasından itibaren turnuvaya takım gönderecekleri yıl sonunda belirlenecek.

UEFA lig şampiyonlarına direkt katılım hakkı sunduğu formatın değişmeyeceğini açıkladı. Bu Türkiye şampiyonunun direkt katılım hakkını koruyacağı anlamına geliyor. Ancak durum net değil. Ayrıca 4 ülke dışındaki ülkelerin katılımcılarının sayısının azalması da söz konusu. Kararın yıl sonunda yapılacak bir toplantıyla verilmesi bekleniyor.