19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Şenol Güneş'ten futbolculara Başakşehir uyarısı

“Şampiyonlar Ligi’nde elde ettiğiniz başarılar gerçekten gurur verici ama Avrupa’nın yolu ligden geçiyor. Bu maç en az Monaco kadar önemli, kesinlikle kazanmalıyız.”

22 Ekim 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Şenol Güneş'ten futbolculara Başakşehir uyarısı
BEŞİKTAŞ’TA zorlu Başakşehir mücadelesi öncesi Teknik Direktör Şenol Güneş, kolları sıvadı. Tecrübeli teknik adam, Şampiyonlar Ligi’nde Monaco deplasmanından 3 puan çıkaran takımını tebrik etse de Süper Lig’de oynanacak Başakşehir karşılaşmanın önemini her gün vurguluyor. Bugün oynanacak G.Saray-F.Bahçe maçını sonuç ne olursa olsun düşünmemeleri gerektiğini ifade eden Güneş, takımına ‘konsantrasyon’ uyarısı yapıyor. Süper Lig’de oynanan son üç karşılaşmada sadece evindeki Trabzonspor maçından 1 puan çıkarabilen Beşiktaş, lider G.Saray’ın 8 puan gerisinde bulunuyor. Son iki yılın şampiyonu, ligde oynadığı futbolla da geçen sezonları aratıyor.
 
YENİDEN ÇIKIŞA GEÇMELİYİZ
 
Şampiyonlar Ligi’nde rakipleri Porto, Leipzig ve Monaco’yu deviren Beşiktaş’ın lig maçlarında konsantrasyon eksikliği çektiği iddia edilmişti. Özellikle ligde son oynanan ve 2-1 kaybedilen G.Birliği müsabakasında oyuncuların sahada gerekli mücadeleyi göstermemesi, arkasından Monaco’yu harika bir futbolla mağlup etmesi bu iddiaları adeta doğrulatan gelişmelerdi. Şenol Güneş’in futbolcularına, “Şampiyonlar Ligi’nde elde ettiğiniz başarılar gerçekten gurur verici. Ancak Avrupa’nın yolu ligden geçiyor. Yeniden üst sıralara tırmanmamız şart. Bu maç en az Monaco kadar önemli. Sahada her şeyinizi verin” uyarılarında bulunduğu ifade edildi.
 
CENK TOSUN YİNE TEK FORVET
 
Tecrübeli çalıştırıcının son maçlarda yüksek formuyla parmak ısırtan Cenk Tosun’u ilk 11’de oynatmasına kesin gözle bakılıyor. Siyah-Beyazlılar’da G.Birliği maçında kırmızı kart gören ve cezası bulunan Ryan Babel’in yerineyse bir başka Hollandalı Jeremain Lens’e görev verilmesi bekleniyor. Lens’in sağ kanatta oynaması, Quaresma’nın ise sol kanada geçmesi düşünülüyor. Güneş, Babel-Lens değişikliği dışında Monaco maçının kadrosunu değiştirmek istemiyor.
 
AKŞAM