24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Sneijder İngiliz basınına 'Türkiye'de hiçbir zaman kendimi güvende hissetmediğim bir durum olmadı dedi'

Galatasaray’ın Hollandalı eski futbolcusu Sneijder, Türkiye’nin güvenli olmadığını söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun aksine kendini hep güvende hissettiğini açıkladı.

10 Ağustos 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Sneijder İngiliz basınına 'Türkiye'de hiçbir zaman kendimi güvende hissetmediğim bir durum olmadı dedi'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde Alman Focus dergisine yaptığı açıklamada, Türkiye’de can ve mal güvenliğinin olmadığını söyleyerek büyük bir skandala imza atmıştı. Kendi ülkesini kötülemekle yetinmeyen Kılıçdaroğlu, Almanları da Türkiye’ye gelmemeleri konusunda uyarmıştı. 

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ 

Ana muhalefet partisi lideri Kılıçdaroğlu’nun skandal açıklaması, toplumun her kesiminden büyük tepki topladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da önceki gün Trabzon’da yaptığı konuşmada, “Çıkmış bir Alman dergisine beyanatta bulunuyor. Yazıklar olsun. Türkiye'de adalet yokmuş, özgürlük yokmuş. Ankara'dan çıktın İstanbul'a kadar yürüdün, senin güvenliğini kim aldı? Sen o yolda yürürken, o kadar vatandaşa zulmettin. Senin güvenliğini kim aldı? Bu hükümet aldı. Bu hükümet sana o imkanları verdi” demişti. 

YALANINI YÜZÜNE ÇARPTI 

Galatasaray’ın yollarını ayırmasıyla 4.5 yıllık Süper Lig serüveni sona eren ve Fransa’nın Nice takımıyla 1+1 yıllık sözleşme imzalayan 33 yaşındaki Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder, Türkiye'deki yaşantısına ilişkin The Telegraph gazetesine röportaj verdi. Türkiye hakkında hiçbir konuda kuşku duymadığını belirten Sneijder, “Türkiye'de hiçbir zaman kendimi güvende hissetmediğim bir durum olmadı. Galatasaray ve İstanbul hayatımın bir parçası ve bu deneyimi asla unutmayacağım” diye konuştu. 

SNEİJDER KADAR OLAMADI 

Kılıçdaroğlu’nun her fırsatta Türkiye’yi başka ülkelerde kötülemesi, Sneijder’ın ise övgüyle bahsetmesi, “Kılıçdaroğlu Sneijder kadar olamadı” yorumlarına yol açtı. Sosyal medya kullanıcıları, Kılıçdaroğlu’na tarihi bir ders veren Sneijder’ın sözlerini paylaşarak, övgüler yağdırdı. 

Turizme zarar veriyor 

Kılıçdaroğlu’na bir tepki de turizmcilerden geldi. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, Kılıçdaroğlu’na “Söyledikleriyle Türk turizmcisine balta vuruyor. Ekmeğimize el uzatıyor” diye tepki gösterdi. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı da “Her şehrimiz en az Berlin, Paris ve Londra kadar güvenlidir. Güvenlikle ilgili algı operasyonları turizme zarar veriyor” dedi.