18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Sparta Rotterdam Yiğit Güveli'nin sözleşmesini feshetti

Fenerbahçe'nin kiralanması konusunda Sparta Rotterdam'la anlaşmaya vardığı Yiğithan Güveli, İstanbulspor karşısında sakatlanarak oyuna devam edemedi! Genç oyuncunun sol üst adalesinde kopma ve kısmi yırtık tespit edildi! En az 2 ay sahalardan uzak kalması beklenen Yiğithan'ın Sparta Rotterdam'a transferi iptal oldu.

17 Ocak 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Sparta Rotterdam Yiğit Güveli'nin sözleşmesini feshetti

Fenerbahçe'de Advocaat’ın teknik direktörlüğünü yaptığı Sparta Rotterdam’a kiralanacak olan ve oturma izni çıkmasını bekleyen Yiğithan Güveli, Türkiye Kupası'ndaki İstanbulspor maçında ilk 11’de sahaya çıktı... Ancak sezon başında çapraz bağ yırtığı nedeniyle 4 ay sahalardan uzak kalan genç oyuncu, 17. dakikada Ali Dere'nin topla çıktığı pozisyonda çimlere takılarak yerde kaldı. 

Sol dizinden sakatlanan Yiğithan için sağlık ekipleri sahaya girerken, genç futbolcu gözyaşları içinde sahayı terk etti. Genç oyuncunun sol üst adalesinde kopma ve kısmi yırtık tespit edildi!

Kulüpten yapılan açıklamaya göre, çekilen MR sonucunda 19 yaşındaki oyuncunun sol bacak hamstring kasında bulunan 3 koldan birinin koptuğu ve bu bölgede bir de yırtık tespit edildiği belirtildi.

Yaşanan sakatlık sonrasında Fenerbahçe'nin Sparta Rotterdam ile görüştüğü ve transferin iptal olduğu öğrenildi. Genç futbolcunun Rotterdam'a 6 ay kiralık olarak transfer olması bekleniyordu.

Fox Sports'a açıklamalarda bulunan Sparta Rotterdam teknik direktörü Dirk Advocaat, “Çok basit. Yigithan Güvenli'nin neden oynadığını anlamıyorum. Ciddi bir sakatlık ile gelmesine gerek yok. Anlaşmaya göre yarın Hollanda’ya gelecekti. Bu yüzden neden oynatıldığını anlamıyorum.” dedi.

(HT)