18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Cocu: Şu an istediğimiz seviyede olmadığımız kesin

Phillip Cocu PSV’deki sistemi Fenerbahçe’ye uyarlamaya çalıştığını söyledi “Futbolcular için kolay olmuyor. Çünkü bildiklerinden farklı tip egzersizlerle karşılaşıyorlar. Dolayısıyla alışmaları gerekiyor” diye konuştu.

16 Temmuz 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Cocu: Şu an istediğimiz seviyede olmadığımız kesin

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, ülkesinden basın mensuplarına açıklamalar yaptı. Takımın başına geçtiği süre içerisinde kendi sistemini sarı-lacivertlilere uyarlamaya çalıştığını dile getiren Hollandalı teknik adam, şu ana kadar bu açıdan istediği mesafeyi tam olarak kat edemediği itirafında bulundu. 

‘Uygulamak zaman alıyor’ 

Cocu “PSV Eindhoven’daki çalışma biçimimizi Fenerbahçe’ye uygulamak istiyoruz. Yardımcım Chris ile birlikte başarıya ulaşmak için sıkı çalışıyoruz. Ancak bazen zaman alıyor. Bunlar çocuklar için her zaman kolay olmuyor. Çünkü bildiklerinden farklı tip egzersizlerle karşılaşıyorlar. Dolayısıyla Fenerbahçeli futbolcuların bunlara alışmaları gerekiyor” dedi.

‘Yanlış diyemem ama farklı’ 

Phillip Cocu şöyle devam etti: “Bunları söylerken bizden önce uygulanan metodun yanlış olduğunu söylemek istemiyorum. Ama en azından farklı. Geçmişteki uygulamalardan dolayı kulüp Finansal Fair Play kurallarıyla kısıtlanmış durumda. Ağustos başı gibi hazır olmak durumundayız. Şu an istediğimiz seviyede olmadığımız kesin. Ancak bazı adımlar atarak ilerleme de kaydettik”.  

(Skorer)