25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Gaziantepspor'u deplasmanda 4-0 mağlup eden Beşiktaş şampiyonluğunu ilan etti

Spor Toto Süper Lig'in 33.haftasında Gaziantepspor'u deplasmanda 4-0 mağlup eden Beşiktaş şampiyonluğunu ilan etti.

28 Mayıs 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Gaziantepspor'u deplasmanda 4-0 mağlup eden Beşiktaş şampiyonluğunu ilan etti

Gaziantepspor - Beşiktaş maçını 4-0 kazanan Beşiktaş, 1 hafta kala 2016/2017 sezonunu şampiyon tamamlamayı garantiledi. Beşiktaş tarihinin 15. şampiyonluğunu kazanarak, 3. yıldızı da taktı.

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Beşiktaş deplasmanda Gaziantepspor ile karşılaştı. Gaziantep Stadı'nda oynanan mücadeleyi Beşiktaş rahat bir oyun sonunda 3-0 kazandı.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren goller, 6. dakikada Ryan Babel, 39. dakikada Oğuzhan Özyakup ile 66. ve 76. dakikalarda Anderson Talisca'dan geldi.

Bu skorun ardından Beşiktaş puanını 74 yaptı ve 2. sırada yer alan Başakşehir ile arasındaki 4 puan farkını koruyarak şampiyonluğunu ilan etti. Lige veda eden Gaziantepspor ise 26 puanda kaldı.

Şampiyon Beşiktaş, sezonun son haftasında evinde Osmanlıspor ile karşılaşacakken, Gaziantepspor ise deplasmanda Antalyaspor'a konuk olacak.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN TEK DEĞİŞİKLİK

Şenol Güneş, Kasımpaşa mücadelesine göre tek değişiklik yaptı.

Siyah-beyazlı ekipte sakatlığı bulunan Ricardo Quaresma, kadroda yer almadı. Bu oyuncunun yerine ilk 11'de Cenk Tosun şans buldu. Cenk Tosun, zorlu karşılaşmada forvet hattında görev aldı. Ligdeki son 3 maçta fileleri havalandırmayı başaran Vincent Aboubakar ise Quaresma'nın yokluğunda orta sahanın sağında görev aldı.

Beşiktaş'ta ilk 11'de ayrıca Fabricio Agosto Ramirez, Gökhan Gönül, Marcelo Guedes, Dusko Tosic, Adriano, Tolgay Arslan, Oğuzhan Özyakup, Anderson Talisca ve Ryan Babel şans buldu.

CANER ERKİN 216 GÜN SONRA KADRODA

Beşiktaş'ın şampiyonluk mücadelesinde Caner Erkin de uzun bir aradan sonra kadroda yer alabildi.

Siyah-beyazlı ekibin Süper Lig'in 8. haftasında evinde Antalyaspor ile yaptığı maçta sakatlanan ve uzun bir tedavi süreci geçiren Caner Erkin, 216 gün sonra Gaziantepspor karşısında kadroya dahil edildi. Caner Erkin, maça yedekler arasında başladı.

BÜLENT UYGUN'DAN DEĞİŞİKLİKLER

Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ise takımının ilk 11'inde bazı değişikliklere gitti.

Küme düşmesinin kesinleştiği Çaykur Rizespor maçına göre 4 oyuncuyu değiştiren Uygun, Beşiktaş karşısındaki ilk 11'ini Erten Ersu, Pedroso, Musa Nizam, Fatau, Barış Yardımcı, Thiam, Orkan Çınar, Kangwa, Ben-Hatira, Ghilas'dan oluşturdu.

STAT SİYAH-BEYAZ

Beşiktaşlı taraftarlar, takımlarının kazanması halinde şampiyonluğunu ilan edeceği karşılaşmaya büyük ilgi gösterdi.

Siyah-beyazlılar, deplasmandaki karşılaşmada stadın kendine ayrılan bölümleri tamamen doldurdu. Beşiktaş Kulübü yönetim kurulunun, Gaziantepsporlu yöneticilerle yaptığı görüşme neticesinde Kalyon Stadı'nın büyük bölümü siyah-beyazlı taraftarlara bırakıldı. Gaziantepspor'daki Beşiktaşlı taraftarların yanı sıra çevre illerden ve İstanbul'dan binlerce taraftar, takımlarını destekledi. Maça saatler kala tribünleri dolduran Beşiktaş taraftarı, görsel şovlarla da takımlarını destekledi.

Beşiktaş taraftarları kendilerine ayrılan bölümleri doldururken, Gaziantepspor taraftarları ise maça ilgi göstermedi.

BABEL'DEN KLAS GOL

Şampiyonluk için maça çıkan ve ilk dakikalardan itibaren saldırmaya başlayan Beşiktaş, aradığı golü de erken bulmayı başardı.

6. dakikada Oğuzhan Özyakup'un pası ile sol çaprazda topla buluşan Ryan Babel ceza yayının sol tarafına kadar topu sürdü ve yerden vuruşunda top kalenin sol tarafından filelerle buluştu.

OĞUZHAN TAKIMINI RAHATLATTI

Beşiktaş, golün ardından da maçın tek hakimi oldu ve rakibine şans tanımazken, üst üste pozisyonlara girmeye başladı. Beşiktaş'ı şampiyonluğa bir adım daha yaklaştıran gol, 39. dakikada Oğuzhan Özyakup'tan geldi.

Oğuzhan Özyakup'un pası ile sol çaprazda topla buluşan Ryan Babel bekletmeden tekrar pasını Oğuzhan Özyakup'a gönderdi. Ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Oğuzhan Özyakup yerden vuruşunu yaptı ve topu sağ köşeden ağları sarstı.

2. YARIDA ANDERSON TALISCA ŞOV

Gaziantepspor'a karşı 2 farklı üstünlüğü ele geçiren Beşiktaş'ta 2. yarının yıldızı Anderson Talisca oldu. Brezilyalı yıldız, attığı güzel gollerle şampiyonluk yolunda iz bırakmayı başardı.

Önce 66. dakikada ceza sahası sağ tarafından kullanılan serbest vuruşta topun başına geçen Anderson Talisca doğrudan kaleyi düşündü ve kaleci Erten Ersu'un müdahalesine rağmen top sağ köşeden filelerle buluştu

76. dakikada ise Talisca, bu sefer ceza sahasına doğru sağ çaprazdan sokuldu ve rakibini ekarte ettikten sonra harika bir vuruş yaparak, skoru 4-0'a getiren golü kaydetti.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş, 2016/17 sezonunun şampiyonu oldu.