26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Taha Akgül'ün adı Sivas'ta yeni yapılan spor salonuna verildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Açılışını gerçekleştirdiğimiz spor salonunda yapılacak ulusal ve uluslararası düzeydeki yarışmalardan da madalya haberleri bekliyoruz. Bu spor salonumuzun adını da buradan ilan ediyorum, spor salonumuzun ismi Taha Akgül olacak.' dedi.

AA10 Aralık 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Taha Akgül'ün adı Sivas'ta yeni yapılan spor salonuna verildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatırım bedeli 821 milyon lira olan 53 eserin ve hizmetin resmi açılışını yapacaklarını bildirerek, şu bilgileri verdi:

"Eğitimde 98 dersliği, iki adet 400 öğrenci kapasiteli pansiyonu, üniversitemizin kütüphane ve mimarlık fakültesi binalarını, Kredi ve Yurtlar Kurumumuzun merkezdeki 3 bin kişilik ve Şarkışla'daki 400 kişilik yurtlarını buradan resmen hizmete açıyoruz.

Diyanet İşleri Başkanlığımızın Kadı Burhaneddin Kur'an Kursu ve hizmet içi eğitim merkezinin resmi açılışlarını da bugün gerçekleştiriyoruz. Sporda 25 bin seyirci kapasiteli stadyumumuz 1,5 yıl önce açıldı. Müsabakalar oynanıyor, bugünse biz resmi açılışını yapmış oluyoruz. Biraz sonra da Sivasspor ile Başakşehir maçı var. Şimdi ne diyeyim? Yukarı tükürsem bıyık, aşağı tükürsem sakal. Başakşehir'in kurucu başkanıyım. Eee Sivas da canım ciğerim. Herhalde şunu desem iyi olur; iyi oynayan kazansın. Yetişebilirsem şöyle bir uğrayacağım yoksa bu tür yurt içi müsabakalara girmiyorum."

AK Parti Sivas İl Kongresinin yapıldığı spor salonun 6 bin kişilik olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Bu spor salonumuz da bugün resmen hizmete açıldı. 118 milyon liralık bu yatırıma çok iyi sahip çıkmalısınız. Sivasspor'un iddia sahibi olması en büyük arzumuzdur." ifadesini kullandı.

Ahmet Ayık, Hamza Yerlikaya, Taha Akgül gibi Türk bayrağını dünyada gururla dalgalandıran, İstiklal Marşı ile salonları inleten Sivaslı güreşçilere teşekkür eden Erdoğan, "Açılışını gerçekleştirdiğimiz spor salonunda yapılacak ulusal ve uluslararası düzeydeki yarışmalardan da madalya haberleri bekliyoruz. Bu spor salonumuzun adını da buradan ilan ediyorum, spor salonumuzun ismi Taha Akgül olacak." dedi.