19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Tam 7 defans oyuncuyla sahaya çıktı! İşte Advocaat'ın hayati hataları

Kasımpaşaspor karşısında 4 defans, 3 defansif orta saha oyuncuyla sahaya çıkan Advocaat, hedef tahtasına oturtuldu.

Fanatik20 Şubat 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Tam 7 defans oyuncuyla sahaya çıktı! İşte Advocaat'ın hayati hataları

Fenerbahçe'nin Hollandalı teknik direktörü Dick Advocaat, Kasımpaşa maçında yaptığı tercihlerle bardağı taşırdı.

1- Kasımpaşa'ya karşı 3 ön libero ile sahaya çıktı

Dick Advocaat her fırsatta sezon başında bu takımı kendisinin kurmadığını söyleyerek kendini savunuyor. Ancak yaptığı kadro tercihleriyle de Sarı-Lacivertliler’i çıldırtıyor. Hollandalı teknik adamın dün sahaya sürdüğü ilk 11 büyük tepki çekti.
 
Kasımpaşa, ligin en vasat kadrolarından birine sahip. Advocaat böyle bir rakibe karşı, hem de Kadıköy’de yine defansif ağırlıklı bir 11 sahaya sürdü. Mehmet Topal, Josef ve Ozan Tufan olmak üzere 3 savunmaya yönelik orta saha oyuncuyla maça başladı. Bunun sonucu, Fenerbahçe’nin neredeyse pozisyona bile girememesi oldu.

2- En önemli gol umudu Moussa Sow’u oyundan aldı
 
Van Persie cezalı olduğu için forvette Fernandao’nun başlaması bekleniyordu. Ancak Advocaat’ın tercihi, Moussa Sow’u ileri uçta görevlendirmek oldu. İlk yarının bitiminde ise tecrübeli teknik adam yine şaşırtan bir karar aldı.

Sarı-Lacivertliler’in gole en yakın ismi olan Sow’u çıkartarak ikinci devreye Fernandao ile başladı. Brezilyalı oyuncu, kapanan Kasımpaşa savunmasının arasında hiçbir varlık gösteremedi. Sow gibi önemli bir ismin, sanki takım farklı bir skorla öndeymiş gibi bu kadar erken saha kenarına alınmasına hiçkimse bir anlam veremedi.

3- Müdahale için 75'i bekledi
 
Advocaat’ın Fernandao hamlesinin hiçbir getirisi olmadı. Fenerbahçe’nin ikinci yarıdaki tek hücum planı, topun ceza sahasına şişirilmesiydi. Ancak özellikle Titi, hava toplarındaki hakimiyetiyle bu planı boşa çıkarttı. Buna rağmen Advocaat, 75. dakikaya kadar oyuncularının ayağına gelen her topu ceza sahasına havalandırmasını izledi.

Üstelik bu süreçte Kasımpaşa dönen topları alarak önemli tehlikeler de yarattı. Hollandalı çalıştırıcı sonunda oyuna müdahale etmeye karar verdi. Ancak hiçbir varlık gösteremeyen Josef yerine Ozan Tufan’ı oyundan almayı tercih ederek Salih’i sahaya sürdü.

4- Emenike dururken Hasan Ali’yi tercih etti
 
Dakikalar ilerledi, Fenerbahçe bir türlü hücumda bekleneni veremedi. 85. dakikada Volkan Şen’in sakatlanması üzerine Fenerbahçe kulübesi yine hareketlendi. Skor 0-0 olmasına rağmen Dick Advocaat yine çıldırtan bir tercih yaparak Volkan’ın yerine sol bek Hasan Ali Kaldırım’ı oyuna aldı.

Üstelik yanında, Krasnodar gibi önemli bir maçta ilk 11’de görevlendirecek kadar güvendiği Emmanuel Emenike olmasına rağmen! Hasan Ali’nin girmesinin ardından bir diğer sol bek İsmail Köybaşı hücum bölgesine geçti. Ancak kendi pozisyonunda bile bekleneni veremeyen İsmail, sol önde de etkili olamadı.