19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Savcılık Aziz Yıldırım'ı spor müsabakalarından uzaklaştırdı

Yakın Doğu Üniversitesi Başkanı Işık Eyigüngör'e attığı tokatla 6222'den yargılanan Aziz Yıldırım'a spor müsabakalarından uzaklaştırma cezası verildi.

25 Mayıs 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Savcılık Aziz Yıldırım'ı spor müsabakalarından uzaklaştırdı

Cumhuriyet savcısı Ramazan Öksüz imzasıyla başlayan yasak kapsamında Yıldırım, tedbir devam ettiği sürece hiçbir spor müsabakasını izleyemeyeceği gibi, antrenmanları bile takip edemeyecek. 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine dair kanun kapsamında Yıldırım ceza alır, seyirden yasaklama güvenlik tedbirine dönüşürse bu süre içerisinde kulüpte yöneticilik ve başkanlık da yapamayacak.

Soruşturma sürecinde savcılık, kovuşturma sürecinde ise mahkeme bu yasağın kaldırılmasına karar verebiliyor. Kovuşturmaya yer olmamasına karar verildiği durumda da yasak derhal kaldırılacak.

Spor müsabakalarını seyirden yasaklanan Yıldırım, Fenerbahçe'nin katıldığı spor müsabakalarının yapılacağı gün yurtiçinde bulunduğu takdirde, müsabakanın başlangıç saatinde ve bundan bir saat sonra bulunduğu yere en yakın polis merkezi amirliğine veya jandarma karakol komutanlığına başvurmak zorunda... Aksi takdirde her maç için, 25 günden az olmamak kaydıyla idari para cezasıyla karşı karşıya kalacak.

(Skorer)