19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Topal kilitler Sow patlar

Bol gollü ve favorisi olmayan bir derbi bizi bekliyor. Fener, Mehmet Topal ve Josef’in orta alanda Beşiktaş’a üstünlük kurmasıyla ibreyi lehine çevirebilir. Beşiktaş maçlarını seven Sow da sonra işi bitirir.

Ziya Şengül - Derbiye Bakış2 Aralık 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Topal kilitler Sow patlar

KUPA maçında Fener’in, takımın tamamını değiştirerek, üstüne üstlük İsmail Köybaşı’nın erken kırmızı kartla takımını 10 kişi bırakmasıyla aldığı yenilgi asla Sarı-Lacivertliler’in cephesini kötümser ve sıkıntılı havaya sokamaz. O maç futbolcular tarafından unutuldu bile.. Varsa yoksa bütün konsantrasyon Beşiktaş derbisine olacak. Fenerbahçe zirveye tırmanmak istiyorsa, evindeki bu maçı kazanmak zorunda. Eğer galip gelirse o zaman zirvede neşe ve şenlikler yaşayacak.

KJAER&SKRTEL’İN İŞİ ZOR

“Kolay maç mı?” derseniz, asla değil. Fenerbahçe’nin kazanabilmesi için orta sahasında oynayacağı futbolcular Mehmet Topal ve Josef’in olağanüstü futbol performansı göstererek, Beşiktaş’ın orta alanına üstünlük sağlaması lazım. Çünkü Beşiktaş takım olarak hem iyi savunma yapıyor, hem de hücumcularıyla tehlikeli oluyor. Fener savunmasında Kjaer ile Skrtel’in, Cenk ve Aboubakar’a karşı son derece dikkatli ve hatasız futbol sergilemesi gerekir. Fener’de gol ayakları Sow ve Van Persie’yle birlikte, Mehmet Topal ile Josef de rakip kaleye yakın oynamalı.

LENS OLMASA DA FARKETMEZ

Lens oynamasa da farketmez. Çünkü Fener’de kim oynarsa oynasın, kazanma azminde olduğu zaman daima kazanır. Hasan Ali ile Şener, özellikle kanat akınlarını bu maçta da devam ettirirse, Fenerbahçe’nin hücumcularına gol şansı yaratırlar. Ayrıca her iki takımın kalecileri de maçı kazanma adına olağanüstü dikkatli olmak zorundalar.  Derbi çok zevkli geçeceğe benziyor. Heyecan dorukta olacaktır. Bu maçta beraberliği hiç beklemiyorum. Gollü bir maç olacak ve mutlaka iki testiden birisi kırılacak. 

“Maçın favorisi kim?” diye soracak olursanız, bu derbide favorim yok. Ayrıca maçı yönetecek olan Hüseyin Göçek, tartışmalara neden olacak kararlardan kaçınıp, derbiye yakışır şekilde düdük çalmalı.

ALPER 11’E AATIF KULÜBEYE

TEKNİK Direktör Advocaat, Beşiktaş derbisinde sahaya süreceği 11’i netleştirdi. Kupada alternatif isimleri deneyen Hollandalı hoca, elindeki 11’i zorlayacak kimseyi göremedi. Aatıf’ı kulübeye çekip, Alper’i sahaya sürecek olan Advocaat’ın 11’i şöyle: Volkan - Şener, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali, Mehmet Topal, Josef, Alper, Sow, Van Persie, Volkan Şen.