25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Trabzonspor sahasında Konyaspor'u 2-1 mağlup etti

Süper Lig'in ilk haftasında Trabzonspor sahasında Atiker Konyaspor'u 2-1 mağlup etti.

13 Ağustos 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Trabzonspor sahasında Konyaspor'u 2-1 mağlup etti
Spor Toto Süper Ligi'nin ilk haftasında Trabzonspor, Medical Park Stadyumu'nda konuk ettiği Atiker Konyaspor'u 2-1 mağlup etti. 
 
Trabzonspor'un gollerini 10 ve 90+2. dakikalarda Burak Yılmaz attı. Atiker Konyaspor'un golü ise 3. dakikada Fofana'dan geldi. 
 
Trabzonspor, bu galibiyetle birlikte lige 3 puanla başlamış oldu. Konyaspor ise ilk maçından mağlubiyetle ayrıldı. Trabzonspor, gelecek hafta deplasmanda Fenerbahçe'ye konuk olacak. Konyaspor, sahasında Gençlerbirliği'ni ağırlayacak.
 
BURAK YILMAZ, 1919 GÜN SONRA...
 
Dolu tribünler önünde oynanan maça hızlı başlayan ekip Atiker Konyaspor oldu. Okay Yokuşlu'nun pas hatası sonucunda kaleci Esteban ile karşı karşıya kalan Moryke Fofana, düzgün bir vuruşla konuk ekibi öne geçiren golü kaydetti.
 
Trabzonspor, bu gole kısa süre içinde cevap verdi. Burak Yılmaz, Emmanuel Mas'ın ortasına çok iyi yükselip kafa vuruşuyla skoru dengeleyen golü buldu. 1919 gün sonra Trabzonspor formasıyla sahaya çıkan Burak Yılmaz, Süper Lig'e 568 gün sonra golle dönmüş oldu. Mücadelenin ilk yarısında tempo çok üst seviyede olurken ilk 45 dakika, 1-1'lik eşitlikle sona erdi.
 
Mücadelenin ikinci yarısında tempo oldukça düşerken Trabzonspor, önce Matus Bero ardından da Burak Yılmaz ile net pozisyonlardan yararlanamadı. Bero 62. dakikada, Burak Yılmaz ise 69. dakikada kaleci Serkan Kırıntılı ile karşı karşıya pozisyonda topu dışarı gönderdiler.
 
Atiker Konyaspor ise 67. dakikada Ömer Ali Şahiner ile mutlak bir fırsattan yararlanamadı. Ömer Ali, boş kaleye şutunu gönderdi ancak Trabzonspor'un yeni transferi Kucka, topu çizgiden çıkardı.
 
Konuk ekipte Abdoul Razack Traore sakatlanarak oyundan çıktı. Traore'nin ayağında kırık şüphesi olduğu belirtildi. Yıldız futbolcu, 56. dakikada yerini Musa'ya bıraktı.
 
Karşılaşmanın uzatma dakikalarında Burak Yılmaz bir kez daha sahneye çıktı ve 90+2. dakikada attığı golle Trabzonspor'u 2-1 öne geçiren golü attı.