25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Ufuk Sarıca: Teknik ekiple beraber en doğrusunu yapmaya çalıştık

2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri B Grubu ilk maçında Türkiye'nin Letonya'yı 85-73 mağlup ettiği mücadelenin ardından Ufuk Sarıca açıklamalarda bulundu.

24 Kasım 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Ufuk Sarıca: Teknik ekiple beraber en doğrusunu yapmaya çalıştık
2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri B Grubu ilk maçında Türkiye'nin Letonya'yı 85-73 mağlup ettiği mücadelenin ardından Ufuk Sarıca, Letonya galibiyetini değerlendirdi.
 
İşte Ufuk Sarıca'nın açıklamaları;
 
"Öncelikle çok mutluyum, uzun bir süre sonra Bursa'da milli maç oynanıyor. Salonda da şu an çok güzel bir neşe var, sevinç var. Onlar da bize eşlik etti, Bursa taraftarına teşekkür ediyorum. Oyuna gelince evet tutuk başladık, çok donuk başladık. Ama şu unutulmamalı ki şu an ilk başladığımız beşte ilk kez A Milli Takım forması giyen iki tane genç oyuncumuz vardı. Onların tabii biraz heyecanı vardı. Ama daha sonra savunma kısmında Göksenin'in, Doğuş'un bize takıma ne yapabileceğini gösterdi, o ivmeyi bize kazandırdılar. Ondan sonrada kötü geçen bir 12-13 dakikaya rağmen devreyi çok iyi bitirdik. İkinci yarı herkes üstüne düşeni yaptı. Bu kadar kısa sürede dikkatlerini veren oyuncularıma takımıma teşekkür ediyorum. Teknik ekiple beraber en doğrusunu yapmaya çalıştık. Ve belki de dünya şampiyonası için en önemli maçlardan bir tanesi bizim başlangıç maçıydı. Bunu kazanarak yola başladık. Bundan dolayı mutluyum. 4 tane ilk defa A Milli Takım forması giyen gencecik, pırıl pırıl arkadaşlarımız var. İşte Semih, Barış gibi oyuncularımız var. Bu takım ilerleyen günlerde daha iyi yerlere mutlaka gelecek.
 
-SEMİH ERDEN'İN DURUMU-
 
Bu arada Semih'in de durumunu tam olarak bilemiyorum ama dizinde bir problem var. İnşallah önemli bir sakatlığı yoktur. Çünkü basketbola daha yeni dönmeye başlamıştı. O da tabii bu kazancın yanında bizim üzüntümüz." ifadelerini kullandı.