18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Van Persie için giden paraya yazık oldu!

Feyenoord’la anlaşmak üzere olan Robin van Persie için 6.6 milyon Euro bonservis ödendi. Hollandalı forvet, 2.5 yılda 12.5 milyon Euro maaşı ve 2 milyon Euro bonusu cebe indirdi. Kulübe de zararı 21.1 milyon Euro oldu.

14 Ocak 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Van Persie için giden paraya yazık oldu!
Sarı-Lacivertliler’e büyük beklentilerle gelen ancak tam anlamıyla hayal kırıklığı yaratan Robin van Persie, verdiğinden çok aldığını alarak ülkemizden ayrılacak. 2.5 yıllık süreçte her yaptığı hareket olay olan, performans düşüklü ve sık sık sakatlanması sebebiyle taraftarların büyük tepkisini çeken van Persie, kulübü 21.1 milyon Euro’ya zarara uğratarak eski kulübü Feyenoord’un yolunu tutacak.
 
Sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan ve Feyenoord’la el sıkışan 34 yaşındaki oyuncu, Sarı- Lacivertliler’de yer aldığı dönemde yıllık 5 milyon Euro’dan toplamda 12.5 milyon Euro kazanan tecrübeli futbolcu, maç başı bonusu olarak da yaklaşık 2 milyon Euro elde etti.
 
Yine para Fener’den! 
 
Ayrıca Kanarya, bu oyuncunun transferinde Manchester United’a 6.6 milyon Euro bonservis bedeli ödemişti. İkinci yarıdaki kalan maaşının (2.5 milyon Euro) 1.5 milyon Euro’sunu da Fenerbahçe’nin vereceği van Persie için Feyenoord maaş olarak sezonun kalan kısmında sadece 1 milyon Euro ödeyecek.