17 Nisan 2024 Çarşamba / 9 Sevval 1445

Yerry Mina Galatasaray'ın kapısından döndü

Galatasaray, Sarı-Lacivertliler’in transferdeki bir numaralı hedefi olan Yerry Mina için harekete geçti. Fatih Terim, “Mina, beğendiğim oyunculardan bir tanesi. Açıkçası, onunla ilgilendiğimiz de doğrudur” diyerek transfer savaşını ortaya çıkardı.

13 Temmuz 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Yerry Mina Galatasaray'ın kapısından döndü

YERRY’YE NİYET MAİCON’A KISMET

■ G.SARAY Teknik Direktörü Fatih Terim, Ali Koç’un Fenerbahçe’nin başkanı seçilmesinden sonra Sarı-Lacivertliler'in bir numaraları gündem maddesi olan Kolombiyalı stoperi Yerry Mina ile ilgilendikleri söyledi. Geçen sezon Mina’yı Palmeiras’tan ısrarla isteyen ve 9 milyon euroya kadar çıkan Sarı-Kırmızılılar, Brezilya ekibinin inadını kıramayınca Sao Paulo’dan Maicon’u bonuslar dahil 8,5 milyon euroya transfer etmişti. 

DORTMUND VE EVERTON DA İSTİYOR

■ GEÇEN ocak ayında Barcelona’nın 11,8 milyon euroya aldığı Mina’ya olan ilgisini kesmeyen Galatasaray, Katalan ekiple dirsek temasını sürdürdü. Sezon sonunda da 23 yaşındaki oyuncuyu kiralamak için Barça'nın kapısını çalan Cim Bom, “Dünya Kupası'ndan sonra” cevabını aldı. Bu esnada Fenerbahçe başkanı şeçilen Ali Koç da ilk iş olarak Mina'yı kiralamak için Katalan devine resmi teklifini iletti. İki ezeli rakibin karşı karşıya geldiği Kolombiyalı stoper için Dortmund ve Everton da sıraya girdi.

ASLAN ANLAŞTI, TERİM AÇIKLADI!

■ BARCELONA’DAN ayrılmak istemediği birkaç kere dile getiren oyuncu hakkında övgü dolu sözler sarf eden Fatih Terim, “Yerry Mina, beğendiğim oyunculardan bir tanesi. Açıkçası, onunla ilgilendiğimiz de doğrudur. Oynamıyordu genel olarak, yedekti. Kolombiya'da ilk maç oynamadı, yedekti. Hatalı goller yiyince ilk maçta değiştirdiler. Mina konusu böyle...” dedi. Terim’in Mina’yı açıklamasının altında Sarı-Kırmızılılar’ın Kolombiyalı oyuncu ile her konuda anlaştığının yattığı iddia edildi.

(Gunes)