18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

ABD, 'güdümlü enerji'ye yatırım yapacak

Kuzey Kore'nin füze denemelerine karşı harekete geçen ABD Füze Savunma Ajansı, balistik füzeleri henüz kalkış fazındayken engellemek üzere 'güdümlü enerji' alanında büyük yatırımlar yapmaya hazırlanıyor.

star.com.tr14 Aralık 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
ABD, 'güdümlü enerji'ye yatırım yapacak

ABD Füze Savunma Ajansı (FSA) Direktörü Tümamiral Jon Hill, Washington'daki bir düşünce kuruluşunda yaptığı açıklamada, balistik füzeleri kalkış fazındayken engelleyecek 'güdümlü enerji'ye yatırım yapılacağını açıkladı.

Füzenin kalkışından sonraki ilk anları 'kalkış fazı' olarak tanımlayan FSA yetkilileri, Sputnik'te yer alan bilgiye göre, ilk anlarda füzelerin engellenmeye karşı bir savunmaları olmadığını, çünkü o an henüz bir hedefe sevk edilmediklerini aktardı. Fakat bu engellemenin bir ilâ beş dakikalık bir süre içerisinde gerçekleştirilmesi gerektiği vurgulandı.

Geçtiğimiz Haziran ayında FSA, savunma endüstrisinden bir talepte bulunarak, 'Yüksek İrtifa Uzun Dayanıklılık' (HALE) savaş uçaklarına yüksek teknolojili laser silahı yüklenerek balistik füzelerin kalkış anında engellenmesine yönelik fizibilite çalışması yapılmasını istemişti.

 

Operasyonel lazer silahıyla donatılmış HALE uçaklarının 2023 yılında göklerde seyretmesi bekleniyor.