18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

ABD'den sonra İngiltere de uçuşlarda cihaz yasağı getirdi

Amerika’nın ardından İngiltere de belirli uçuşlarda kabinde bulunabilecek elektronik cihazlara sınırlandırma getirdi. Yasakların uygulanacağı altı ülke arasında Türkiye de yer alıyor.

22 Mart 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
ABD'den sonra İngiltere de uçuşlarda cihaz yasağı getirdi
Bildiğiniz gibi Amerika ülkeye gerçekleştirilen direkt uçuşlarda iPad, Kindle ve fotoğraf makinelerinin bile dahil olduğu bir yasak listesi belirlemişti. Artık bu cihazların hiçbirinin uçak kabininde bulundurulamayacağı açıklamıştı. Amerika’nın başlattığı bu uygulamaya şimdi İngiltere de dahil oluyor.
 
İngiltere başbakanlık sözcüsü tarafından yapılan açıklamaya göre elektronik cihaz kısıtlaması Türkiye, Lübnan, Ürdün, Mısır, Tunus ve Suudi Arabistan‘dan İngiltere’ye gerçekleştirilen direkt uçuşlarda geçerli olacak. Bu uçuşlar sırasında 16 santimden uzun, 9.3 santimden geniş ve 1.5 santimden derin elektronik cihazlar kabine alınmayacak. Tüm bu cihazların İngiltere’ye kabul edilmesi için bagajda taşınması şart olacak.
 
Bahsi geçen bu elektronik yasağına kısmen akıllı telefonlar da dahil edildi. Yapılan açıklamada 5.5 inçten büyük ekranlı telefonların da kabine kabul edilmeyeceği dile getirildi. Bildiğiniz gibi piyasada 5.5 inçten büyük çok fazla telefon bulunmuyor. Buna rağmen kabine belli sınırların üzerindeki telefonların dahi kabul edilmemesi yasağın ciddiyetini ortaya koyuyor.
 
İngiltere’nin yürürlüğe soktuğu bu yeni uygulamadan ülkeye direkt uçuş gerçekleştiren birçok havayolu şirketi etkilenecek. Bunlar arasında Türk Hava Yolları, Pegasus Hava Yolları ve Atlas Global Hava Yolları da yer alıyor.