19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Akıllı hoparlör furyası Microsoft ve Xiaomi'yi bir araya getirdi

Microsoft ve Xiaomi yapay zeka destekli akıllı hoparlör ve donanım üretmek için birlikte çalışacak.

24 Şubat 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Akıllı hoparlör furyası Microsoft ve Xiaomi'yi bir araya getirdi
Çinli teknoloji firması Xiaomi, Amazon'un Alexa ve Google'ın Home hoparlörlerine bir cevap niteliğinde Temmuz ayında çıkardığı 45 dolar değerindeki Mi AI adlı hoparlörüyle akıllı hoparlör yarışına dahil olmuştu. Firmanın Amerikan ve Avrupa pazarlarına yerleşme süresinin oldukça uzun olduğunu göz önünde bulunduracak olursak, Mi AI hoparlörünün de bu pazarlara ulaşma şansının pek olmadığını söyleyebiliriz. Fakat firma bugün Microsoft ile birlikte yapay zeka, bulut işlemcilik ve donanım konusunda projeler üretmek üzere bir anlaşma imzalayarak, yapay zeka alanında farklı bir hamle yaptı. Böylece diğer pazarlara da girmeyi hedefliyor. 
 
Firmalar arasında hazırlanan 'Mutabakat Zabtı'nın bir bölümü gereğince Xiaomi, Microsoft'un Azure bulut platformunu kullanarak, kullanıcılarına sunduğu veri depolama ve bant genişliği gibi servisleri genişletecek. Amerikalı firma Microsoft ise Çinli teknoloji devine ortak pazarlama ve kanal desteği konularında danışmanlık yaparak, Xiaomi'nin diz üstü bilgisayarlarının yeni uluslararası pazarlara girmesini sağlayacak. Ve tabii bu ortaklık Microsoft'a, Xiaomi'nin dünya çapındaki kullanıcı tabanına erişim imkanı sunacak. 
 
Peki ya Mi Hoparlörü? Her iki firma da akıllı hoparlör ürünlerinde daha büyük bir iş birliğine gitmenin ilk adımı olarak Cortana'nın bu hoparlöre entegrasyonu sonrasında nasıl çalışacağını görecekler. Microsoft'un pazara yegane giriş yaptığı ürün olan Harmon Kardon Invoke, Amazon ve Google'ın dijital asistan hoparlörlerinin edindiği pazar payını uzaktan seyretmek zorunda kalarak, zor zamanlar yaşamıştı. 
 
Techno Today'in haberine göre, her iki firmanın iş birliği yapacakları son şey ise, görüntü, konuşma, doğal dil işleme, sohbete dayalı zeka gibi farklı tipte Microsoft yapay zeka teknolojileri üzerinde olacak. Böylece Microsoft'un Bing, Edge, Cortana, SwiftKey, Skype gibi tüketici tarafında yer alan ürünlerinin daha akıllı hale getirilmesi hedefleniyor. Her ne kadar ortaya çıkacak ürünlerle ilgili yorum yapmak için henüz erken olsa da, Xiaomi'nin donanım alanındaki güçlü tecrübesi, karşılıklı çabaların potansiyel yönünü az çok belli ediyor. Tabii bağlayıcı özelliği olmayan bir anlaşmadan söz ediyoruz. Bu nedenle bu ortaklığın her iki firma için de mükemmel anlamda bir ürün ortaya çıkaracağına dair bir garanti yok.