19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Amerikan istihbarat kurumları: Huawei’nin telefonlarını kullanmayın

ABD’nin altı istihbarat kurumunun şefleri, Amerikan vatandaşlarını Huawei ve ZTE’nin ürettiği telefonları kullanmamaları konusunda uyardı. CNBC’de yer alan habere göre, altı istihbarat şefi söz konusu tavsiyeyi Senato İstihbarat Komitesi’nde gerçekleştirilen bir oturumda yaptı. Oturuma CIA, FBI, NSA ve ulusal istihbarat biriminin direktörü de katıldı.

15 Şubat 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Amerikan istihbarat kurumları: Huawei’nin telefonlarını kullanmayın
FBI Direktörü Chris Wray, Amerikan devletinin başka bir devletin kontrolünde olan şirketlerin telekomünikasyon ağında varlık göstermesi konusunda endişeli olduğuna dikkat çekildi. Wray, bu durumun devletlere denetlenmemiş biçimde istihbarat toplama imkanı verdiğini ve önemli bilgileri değişime ya da çalınmaya açık hâle getirdiğini ifade etti.
 
Teknoblog'un haberine göre, Huawei yola bir telekom şirketi olarak çıkmış ve iletişim altyapıları için hayati teknolojik donanımlar geliştirerek isim yapmıştı. Şirket, son yıllarda akıllı telefon pazarında da adından yoğun biçimde söz ettiriyor. Samsung ve Apple’ın arkasından dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi hâline gelen şirket, bir ara Apple’ı da geride bırakmayı başarmıştı.
 
Huawei: ABD’deki faaliyetlerimizi kısıtlamaya yönelik hareketlerin farkındayız
Huawei ise Amerikan istihbarat kurumlarının şefleri tarafından yapılan açıklamalara CNBC aracılığıyla yanıt verdi. Şirket, Amerikan devletinin bazı kurumlarının ABD’deki faaliyetlerini durdurmaya yönelik eylemlerinin farkında olduğunun altını çizdi. Açıklamada, şirketin dünya genelinde 170 ülkede faaliyet gösterdiğini ve aynı alanda faaliyet gösteren başka bir kuruluştan daha yüksek bir tehdit oluşturmadığı belirtildi.