24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Apple kullanıcı verilerini polisle paylaşacak yeni bir araç geliştiriyor

Apple, resmi talep halinde kullanıcı verilerinin kolluk güçlerinin kullanımına sunulmasını sağlayacak yeni bir çevrimiçi araç geliştiriyor.

8 Eylül 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Apple kullanıcı verilerini polisle paylaşacak yeni bir araç geliştiriyor
Reuters tarafından görülen bir şirket evrağına göre Apple, kullanıcılarına ilişkin verileri resmi olarak talep edebilmeleri adına kolluk güçleri için çevrimiçi bir araç oluşturmayı ve şirketten hangi verilerin elde edilip edinilemeyeceği konusunda kolluk güçlerine eğitim vermek için bir ekip oluşturmayı planlıyor.
 
4 Eylül 2018 tarihli evrak, Apple Genel Danışmanı Kate Adams tarafından ABD senatörü Sheldon Whitehouse'a gönderilmiş. Teknoloji devi, bu evrak hakkında resmi bir açıklamada bulunmaktan ise kaçınıyor.
 
Apple halihazırda geçerli bir yasal başvuru olması halinde iCloud çevrimiçi servisinde depolanan verileri kolluk güçlerine verebiliyor. Ancak Apple, geçmişte cihazlarını kendilerinden istendiğinde erişemeyecekleri şekilde şifrelediği için ABD kolluk güçleri ile ayrılığa düşmüştü. Şirket hazırladığı evrakta geçtiğimiz yıl kolluk güçleri tarafından yapılan 231'i yurtiçi acil durumlarından oluşan 14,000 talebe günün hangi saatinde olursa olsun yanıt verdiklerini belirtti.
 
(Webtekno)