19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Apple batarya değiştirenlere 190 TL geri ödeme yapacak

Cupertino merkezli Apple firması gerçekleştirdiği açıklama ile birlikte batarya değişimi yapanlara 190 TL geri ödeme yapacağını duyurdu

26 Mayıs 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Apple batarya değiştirenlere 190 TL geri ödeme yapacak
Akıllı telefon üretiminin önemli isimleri arasında yer alan Apple firması, geçen sene cihazları yavaşlattığı gerekçesiyle gündem yaratmıştı. Ortaya çıkan bu durumu resmi açıklamaları ile birlikte doğrulayan firma, kullanıcılara daha iyi bir batarya performansı sunmak adına böylesine bir girişimde bulunduklarını açıklamıştı.
 
Daha sonra ise gerçekleştirdiği yeni bir girişimle birlikte batarya değişim programı başlatan Apple firması, yaşanılan durumdan ötürü olarak ise garanti kapsamında olmayan cihazların pil değişim programı ile kullanıcılara 190 TL'lik indirim sunacağını belirtmişti.  Ancak müşteri memnuniyetini bir adım daha ileri taşımak isteyen şirket, bu indirimden yarlanmayan kullanıcıları için yeni bir telafi yoluna gitti.
 
Şirket gerçekleştirdiği açıklama ile birlikte 1 Ocak 2017 tarihi ile 28 Aralık 2017 tarihleri arasında iPhone 6 ile üzeri tüm modellerin bataryasını garanti dışı değiştirmiş ve ödeme yapmış olan oyunculara 190 TL'lik bir kredi sunulacağını belirtti. Durumdan sadece Apple Store, Apple Onarım Merkezi veya Apple Yetkili merkezlerinde değişim yapanlar yararlanabilecekken, Apple bu duruma uyan müşterilerine krediyi nasıl alcaklarına dair bir mail göndereceğini açıkladı.
 
Gönderilen mailde 190 TL'lik bu kredinin elektronik para transferi yoluyla yada kredi kartına yapılan ödemenin geri iade yapılabileceğini duyurdu. Bu tarihler arasında batarya değişimi gerçekleştirilen her müşteriye bilgilendirme maili gönderildiği açıklanırken, bu maile ulaşamayan kullanıcıların kendileri ile iletişime geçmesini istediklerini belirtti.
 
(Maxi Cep)