25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

YAVUZ Sınıfı Fırkateynleri Milli Elektronik Harp Sistemi koruyacak

ASELSAN, YAVUZ Sınıfı Fırkateynler için geliştirdiği Milli Elektronik Harp Süiti (MEHS) Projesinde ilk sistemini (MEHS-1) başarıyla teslim etti. Bu başarı ile MEHS-1’in Deniz Kabul Testleri TCG Fatih’te (F-242) yürütülen üç haftalık saha test programı başarı ile tamamlanmış oldu.

6 Aralık 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
YAVUZ Sınıfı Fırkateynleri Milli Elektronik Harp Sistemi koruyacak
ASELSAN Dergisi’nde yer alan bilgilere göre MEHS Sistemi; ARES-2NC Elektronik Destek (ED) Sistemi, ASELSAN Dekoy Atım Sistemi (ASELDAS) ve Elektronik Harp Süiti altyapısından oluşuyor. MEHS aynı zamanda Deniz Kuvvetlerine teslim edilen ilk Elektronik Harp Süiti olma özelliğini taşıyor.
 
Deniz Kabul Testleri, dört adet test yardımcısı platformla gerçekleştirilen saha etkinlik testleri, Elektronik Harp Süit reaksiyonunun ölçüldüğü dekoy atım testleri ve ARES-2NC ED Sisteminin yeteneklerinin binlerce data ile detaylı olarak ölçüldüğü üç test grubunda icra edildi. ASELSAN MEHS Sisteminin süit reaksiyonu on adet senaryo ile denendi; bu kapsamda 11 adet dekoy atımı manuel, yarı otomatik ve otomatik modda başarı ile gerçekleştirilip MEHS’in hedefin kilidini kırdığı görüldü.
 
ASELSAN Milli Deniz Elektronik Harp Suiti (MEHS)
Milli Deniz Elektronik Harp (EH) Süiti, ASELSAN tarafından donanmaların su üstü unsurlarının korunmasına yönelik ihtiyaçları karşılamak üzere geliştirilen entegre bir Elektronik Harp Kendini Koruma Sistemi’dir.
EH Süit Merkezi Yönetim Birimi etrafında entegre edilen Milli Deniz Elektronik Harp (EH) Süiti aşağıdaki alt sistemlerden oluşmaktadır:
Deniz Elektronik Destek (ED) Sistemi
Deniz Elektronik Taarruz (ET) Sistemi
Dekoy Atım Sistemi
Lazer İkaz Sistemi (LWR)
Kızılötesi Arama ve Takip Sistemi (IRST)
Sarfedilebilir Aktif Aldatıcı Karıştırıcı Sistemi (SAK)
EH Süit Operatör Konsolu
 
 
Milli Deniz EH Süiti’ni oluşturan temel teknolojiler şunlardır:
Geniş Bant ve Dar Bant Sayısal Almaç
Sayısal Radyo Frekans Hafıza (DRFM)
Katı Hal Güç Yükselteçleri
Aktif Faz Dizili Antenler
Gelişmiş Mikrodalga Modül Teknolojisi
Özgün Algoritma Tasarımları
Paketleme ve Soğutma Teknolojileri
Platform Entegrasyon Tasarımı