19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Başına “akıllı” ekini alan bir nesne daha, akıllı çorap!

1999’dan beri çorap üretimi yaptığı belirtilen Blacksocks’un internet sitesinde satılan Plus+ isimli teknolojiye sahip çoraplar, iPhone’da bulunan uygulamayla bağlantılı çalışıyor. Üzerlerinde yer alan NFC cihazı sayesinde telefonlarla bağlantı kuran çorap, bu sayede her türlü bilgiye ulaşmayı sağlıyor.

24 Şubat 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Başına “akıllı” ekini alan bir nesne daha, akıllı çorap!

Başına “akıllı” ekini alan nesnelerin sayısı o kadar arttı ki bir sonraki ürünün ne olacağını tahmin etmek neredeyse imkansız. Nesnelerin interneti hayatımızı kolaylaştıracak diye beklerken en alakasız ürünün bile internete bağlanıp telefonumuza bildirim gönderebilir hale gelmesi hayatımızı iyiden iyiye karıştırır hale getirmeye başlıyor. Akıllı telefonla bağlantılı olarak kullanılan bu çorapla ilgili olarak söylenecek birçok şey ama sorulacak tek bir soru var; “neden?”

 
1999’dan beri çorap üretimi yaptığı belirtilen Blacksocks’un internet sitesinde satılan Plus+ isimli teknolojiye sahip çoraplar, iPhone’da bulunan uygulamayla bağlantılı çalışıyor. Üzerlerinde yer alan NFC cihazı sayesinde telefonlarla bağlantı kuran çorap, bu sayede her türlü bilgiye ulaşmayı sağlıyor. Uygulama üzerinden çorapların ne zaman üretildiği, ne zaman sipariş verildiği ve ne zaman gönderimin yapıldığı gibi veriler takip edilebiliyor. 
 
Yıkanma sıklıkları da görülebilen çorapların hangi tekinin hangisine ait olduğu bilgisine de ulaşılabiliyor. Maalesef GPS özelliği sunulmadığı için kaybolan bir çorabın evin içerisinde nerede olduğunu yine kullanıcının bulması gerekiyor. Ayrıca çorabın fotoğrafını çekip yeni çoraplarla karşılaştırmak da mümkün. Böylece çorabın ne kadar yıprandığı anlaşılabiliyor. İnternet sitesi üzerinden gerçekten satışı yapılan çorapların 10 tanesini 189 dolara satın almak mümkün oluyor.