19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Cep Telefonlarının Bilinmeyen Zararları

Cep telefonlarının zararlarını merak mı ediyorsunuz? Eğer cevabınız evet ise bu haberimizi okuduktan sonra cep telefonlarının insanlara hatta tüm dünyaya verdiği zararı anlayacaksınız. Günümüzde sürekli olarak elimizden düşürmediğimiz akıllı telefonlar aslında tam bir mikrop yuvası.

5 Eylül 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Cep Telefonlarının Bilinmeyen Zararları
Cep telefonlarının zararlarını merak mı ediyorsunuz? Eğer cevabınız evet ise bu haberimizi okuduktan sonra cep telefonlarının insanlara hatta tüm dünyaya verdiği zararı anlayacaksınız. Günümüzde sürekli olarak elimizden düşürmediğimiz akıllı telefonlar aslında tam bir mikrop yuvası.
 
Bilimsel araştırmalara göre en pis ve en kirli olan en çok mikrobun bulunduğu alet kumandalar ve cep telefonları olarak gösteriliyor, hijyenik açıdan her ne kadar temiz gibi görünseler de mikroskobik incelemeler yapıldığında cep telefonları üzerinde milyonlarca mikrop olduğu fark ediliyor.
 
Günümüzde gelişen teknolojiye ayak uydurmak isteyen aileler çocukların büyük ısrarı nedeniyle mecburen akıllı telefon almak zorunda kalıyorlar. Günümüzde cep telefonu alma yaşı 6 yaşına hatta oynama yaşı 2 yaşına kadar düşmüş durumda, uzmanlara göre cep telefonu çocuklar tarafından asla kullanılmamalı, uzmanların belirttiklerine göre eğer çocuk daha lise çağına yani yetişkinliğe adım çağına ulaşmadıysa asla cep telefonu alınmamalı!
 
Tabii aileler genel olarak şu öngörüye inanarak çocuklarına cep telefonu alıyorlar. ''Aradığım zaman ulaşırım'' kanısına inanarak çocuklarına cep telefonu alan ailelerin bir çoğu sonradan maalesef pişman oluyorlar. Genel olarak bakıldığında en önemli pişmanlık sağlık açısından olurken 2. Büyük faktör çocukların derslerinde düşme ve sürekli olarak cep telefonu üzerinde zaman geçirmek oluyor.
 
Genel bir öngörüye göre erken yaşta cep telefonu ve radyasyon yayan cihazlara maruz kalan çocuklar üzerinde zekâ gelişiminin daha az olduğu iddia ediliyor. 12 yaşından itibaren gelişimin başlaması ve 21 yaşına kadar sürmesini göz alan uzmanlar bu yaş aralığında cep telefonu kullanılmamasını öneriyor, ancak reşit yaşa ulaşan gençler hem arkadaş çevreleri hem ulaşım açısından aileleri cep telefonu almasalar dahi kendilerine cep telefonu alıyorlar. Durum böyle olunca erken yaşta sağlık sorunlarının başladığını belirten uzmanlar eğer cep telefonu illa bir neden bulup alınırsa günde 1 saatten fazla oynanmaması ve 12 15 yaş aralığında ki çocuklarda kulaklık ile konuşulmasını öngörmüş durumda.
 
Dilerseniz genel bilgileri verdikten sonra cep telefonlarının tüm insanlık âlemi üzerinde nasıl bir zarara yol açtığını inceleyelim, ilk olarak erkek kadın fark etmeksizin incelememizi yapalım ondan sonra ise erkek ve kadın üzerinde nasıl zarara yol açtığını madde madde inceleyelim.
 
Unisex (Her iki cins için geçerli)
 
Cep telefonukullanımının her yaşta zararlı olduğunu belirten tıp profesörleri cep telefonu kullanımının en çok beyni etkilediğini açıklıyor.
 
Kullanıcıların cep telefonu ile uzun saatler boyunca konuştuklarında aşırı radyasyona maruz kaldıklarından dolayı, tümör oluşumunun hızlandığı adeta kansere adım adım ilerlendiğini açıklayan uzmanlar akıllı telefonların veya cep telefonlarının aynı risk faktörü altında olduğunu söylüyor. Ancak bazı akıllı telefonların veya normal cep telefonlarının daha fazla SAR oranına sahip olduğundan iki kata kadar radyasyon yayacağını ve daha fazla, daha çabuk zararın ortaya çıkacağını açıklamış durumdalar.
 
Erkekler ve erkek çocuklar üzerinde zararlar.
 
Her ne kadar gelişimini tamamlamış ergenlik (Püberte)döneminin sonlarına gelmiş veya tamamlamış erkekler üzerinde cep telefonlarının daha az zarar verdiğini açıklayan uzmanlar ergenlik döneminin sonlarına kadar yani (12 21 yaş arası kişiden kişiye değişebilir) cep telefonu kullanımının zeka geriliğine daha fazla yol açtığını açıklamış durumdalar.
 
Gelişimini tamamlamış olan erkekler üzerinde ise yapılan araştırmalara göre erkekler üzerinde sperm hücrelerinin 4 saat telefon uğraşı sonrası %40 azaldığını kanıtlayan uzmanlar cep telefonlarının gelişimini tamamlamış olan tam olgunluğa ulaşmış erkekler üzerinde dahi sperm hücrelerinin 4 saat sonunda %40 azaldığını açıklıyorlar.
 
Günümüzde kısırlık ve adapte sorunlarının cep telefonun yüzünden arttığına dikkat çeken uzmanlar cep telefonu kullanımının uzun süreler sonrası tamamen kısırlığa yol açabileceği bunun yanı sıra tümör oluşumlarının başlayabileceğini tıp dünyasında açıklamış durumdalar.
 
Erkekler üzerinde en büyük cep telefonu kullanımının sorumlusu olan sperm hücrelerinin ölmesine dikkat çeken uzmanlar erkekler üzerinde 25 yaşına kadar beyin gelişiminin devam ettiğini ve bu yaşa kadar kullanılan cep telefonu gibi radyasyon yayan aletlerin zekâ geriliğine yol açtığını söylüyor. Bunun yanı sıra dikkat dağınıklığı öğrenme bozuklukları gibi zararların olduğunu belirtiyorlar.
 
Uzmanlar cep telefonu kullanımında zararın en çok cep telefonu ile insan yakınlığı ve kullanım süresine bağlı olduklarını açıklıyorlar.
 
Sperm hücrelerinin ölmesinin yanı sıra yavaşlayarak ilerleyen yıllarda öleceğine ve kısırlığın başlayacağına dikkat çeken tıp dünyası tüm erkekler üzerinde büyük bir etkiye sahip cep telefonunun sinir yaptığına da dikkat çekmiş durumdalar.
 
Kadınlar ve kız çocuklar.
 
Günümüzde sıklıkla meme kanserleri yaşanıyor, bunun en büyük nedenlerinden bir tanesi olarak görülen radyasyon ve cep telefonunun meme kanseri riskini arttırdığına dikkat çekiliyor.
 
Kız çocukların gelişim çağında cep telefonu kullanmaları durumunda tıpkı erkek çocuklar üzerinde olduğu gibi zararların olduğunu belirten uzmanlarda kız çocuklarında ve kadınlarda aşırı cep telefonu kullanımının düşük riskini ilerleyen hayatlarında arttıracağına dikkat çekmiş durumdalar.
 
Hamilelikte asla cep telefonu kullanılmaması gerektiğini belirten uzmanlar gelişimini tamamlamış kadınlar üzerinde hamile kadınların asla cep telefonu kullanmamasını öneriyorlar, tabii sürekli olarak cep telefonlarından ayrı kalınmayacağını mutlaka vücuda radyasyon alınacağını belirten uzmanlar hamile kadınlar aşırı cep telefonu kullanması sonucu düşük riskinin aşırı derecede arttığına dikkat çekiyorlar.
 
Kısacası derlememiz gerekirse, cep telefonu kullanımı ergenlik döneminin sonuna hatta 25 yaşının sonuna kadar daha fazla zararlı, ancak 25 yaşından sonra zararın daha aza inmediği kesin, yani kısacası cep telefonu kullanımı tüm insanlık alemi için zararlı. Ancak gelişen teknoloji maalesef insanları cep telefonlarını sürekli olarak değiştirmelerine ve yeni cep telefonu almalarına sürüklüyor, durumda böyle olunca hem sağlık açısından hem çevremiz doğa açısından kirlilik aşırı derecede artıyor, ki şuan bile dünyada kirlilik ve radyasyon neredeyse en üste çıkmış durumda.
 
Cep telefonu kullanmanız gerekiyorsa cep telefonunuzu kendinizden olabildiğince uzakta tutarak kısa süreli olarak kullanın, bunun yanı sıra cep telefonlarınızı gece yatarken veya otururken örneğin yastığınızın altına veya yatağınızın altına asla koymayan, gece boyunca alacağınız radyasyon maalesef ilerleyen zamanlarda kalp hastalığı, hipertansiyon, algılama bozukluklarına yol açacaktır.
 
Otururken dahi cep telefonlarınızı olabildiğince uzak mesafede tutun, şarj olurken ise farklı boş bir oda da yani o an boş bir oda da şarj etmeniz hem aileniz hem sizin sağlığınız hemde doğa için zararı en aza indirecektir.
 
Son olarak belirtmemizde fayda var. Cep telefonu kullanımında yapacağınız yanlışlar ilerleyen zamanlarda sadece sizin değil yakın çevrenizin genetiğinin bozulmasına kadar yol açacaktır, ilerleyen zamanlarda artan radyasyon vs gibi nedenlerden dolayı gelecek nesiller ve yeni doğacak olan çocuklarınız maalesef sizin cep telefonu yüzünden örneğin kalp hastasıysanız çocuğunuzda olma riski de iki kat artacaktır. Kısacası üstteki uyarılara dikkat etmeniz sadece sizin değil gelecek nesillerin ve dünyamızın yararına olacaktır.