25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Çin'in anti-balistik füze testi uçaktan görüntülendi!

Pazar günü Hong Kong'dan Bakü'ye uçan bir uçağın şoförü Himalaya dağları civarında ufukta şaşırtıcı ve alışılmadık bir görüntü fark etti. Ufuktaki bu alışılmadık parlak nokta beklenmedik bir şekilde başlayan hızla boyutu ve irtifası büyüyen damlacık şeklindeki bir kabarcığa dönüşüyor.

star.com.tr / Gökhan Ertaş26 Temmuz 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Görüntüler incelendikten sonra Çin'in halka açık olmayan bir anti-balistik füze testi yaptığı kanısına varıldı. Bu testin Çin'in kuzeybatısı Urumçi bölgesinde bulunan 100 km'lik geçici olarak kısıtlanmış hava sahasının olduğu bölgeyle örüştüğü farkedildi.
 
 
Çin'in konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklaması bulunmuyor. Ancak olayı görenler bu ilginç görüntünün gün batımından hemen sonra yüzlerce kilometre boyunca açıkça görülebildiğini söylediler.
 
Olayla ilgili araştırma yapan hollandalı gazeteci Hans de Vreij şu açıklamalarda bulundu:
 
Havadaki görüntü görlülmeye başladıktan sadece birkaç dakika sonra, roketin egzoz gazı muhtemelen güneşin aydınlık açısına bağlı olarak renk ve şekli değiştiren karanlık gökyüzünde çeşitli aydınlatılmış lekeler eşliğinde parlak kavisli bir iz oluşturmaya başlıyor.  Fotoğrafları incelediğimde  ard arda birbiri ardına iki roket denemesi yapıldığının izlenimini veriyor. Elimizdeki tüm bilgilerle birlikte, Çin'in halka açık olmayan bir anti-balistik füze testi yaptığı düşünüyorum!