18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Çin'in yeni savaş uçağı J-10C göreve başladı

Çin'in yeni üçüncü nesil savaş uçağı J-10C PLA Hava Kuvvetleri bünyesinde göreve başladı

star.com.tr16 Nisan 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Çin'in yeni savaş uçağı J-10C göreve başladı
Çin Halk Kurtuluş Ordusu (PLA), hava kuvvetlerinin gücünü artırma çabaları kapsamında geliştirilen ve 2018 yılının başında gözlemciler tarafından beşinci nesil savaş uçağı olarak sınıflandırılan J-20 savaş uçağından sonra  üçüncü nesil savaş uçağı J-10C de PLA Hava Kuvvetleri bünyesinde göreve başladı.
 
 
PLA Hava Kuvvetleri resmi internet sitesinde yapılan açıklamada ''J-10C savaş uçağı, aviyonik sistemle donatılmıştır. Çoklu ve gelişmiş silahlar taşıyan uçak deniz ve kara savaşlarında etkili olacak bir modeldir. Yerli üretim üçüncü nesil savaş uçağı J-10C, PLA Hava Kuvvetleri bünyesinde aktif göreve başlamıştır.'' bilgisine yer verildi.
 
 
J-10C savaş uçağı ilk olarak, PLA'nın 90. kuruluş yıldönümü kutlamalarında görücüye çıkmıştı.
 
Şubat ayı başında Çin Halk Kurtuluş Ordusu Hava Kuvvetleri, yeni geliştirilen J-20 savaş uçağının hizmete girmiş olduğunu açıkladı. Geliştirme çalışmalarına 1990’ların sonlarında başlanan ve Chengdu Aerospace Corporation (CAC) tarafından üretilen J-20, sahip olduğu yetenekler itibarıyla pek çok gözlemci tarafından beşinci nesil bir savaş uçağı olarak sınıflandırılıyor. Bu bakımdan Çin’in, ABD’den sonra beşinci nesil bir savaş uçağını aktif hizmete alan dünyada ikinci ülke olduğu değerlendirmesini yapmak mümkün.