19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Cirit füzeleri sıfır hatasız atakta

Türk mühendislerince üretimi tamamlanan ve TSK’nın envantere giren Cirit füzeleri, Afrin’de terör noktalarını hedef alan Zeytin Dalı Harekâtı’nda sınavı başarıyla veriyor. Zırhlı araçları ve hedefleri yüksek ısı gücüyle etkisiz kılan ciritler, Afrin operasyonunda da yüzde yüz oranında başarı sağladılar.

star.com.tr22 Ocak 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Cirit füzeleri sıfır hatasız atakta
ROKETSAN'ın geliştirdiği CİRİT, sınıfının en uzun menzilli füzesi olarak rakiplerini geride bırakıyor.
 
Dünyada benzeri olmayan Türk füzesi CİRİT
Roketsan tarafından tasarlanan 2.75” Lazer Güdümlü CİRİT füzesi, ucuz ve hassasiyeti düşük güdümsüz roketler ile yüksek maliyetli güdümlü Anti-Tank füzeleri arasındaki boşluğu doldurmak amacıyla tasarlandı.
 
CİRİT, Roketsan tarafından geliştirilmiş olan standart CİRİT POD’undan ve Akıllı POD’dan atılabilmektedir. Akıllı POD, sahip olduğu platform ile iki yönlü veri iletişimi ve envanter bilgisi sağlama özellikleri ile CİRİT füzesinin etkinliğini artırmaktadır. CİRİT, yükleme ve boşaltmayı kolaylaştıran tüp komplesi içerisindedir.
 
CİRİT, aerodinamik yapısı ve kompozit katı yakıtlı motoru sayesinde, klasik 2.75” füzelere göre, 8 km ile sınıfının en uzun menziline sahip.
 
Ayrıca CİRİT füzesi çok maksatlı (Zırh Delici, Anti-Personel ve Yangın Çıkarıcı) harp başlığı ile birlikte yüksek infilaklı harp başlığı opsiyonlarına sahip.
 
Halen geliştirilmekte olan Milli Atak Helikopterinin (T-129) resmi füze sistemi olarak tanımlanan CİRİT sistemi çeşitli platformlara (Helikopter, İHA, Kara Aracı, Sabit Platform, Hafif Saldırı Uçağı, Deniz Platformu) entegre edilebilmekte.
 
Öne Çıkan Özellikleri
CİRİT,  hafif zırhlı/zırhsız sabit ve hareketli hedeflere karşı yüksek hassasiyet ile maliyet etkin çözüm sağlayan sınıfının en uzun menzilli füzesi.
 
Temel Özellikler
En Uzun Menzilli 2.75″ Füze
Duyarsız Mühimmat (Seviye V)
Çok Maksatlı (Zırh Delici, Anti-Personel ve Yangın Çıkarıcı) Harp Başlığı
Çeşitli Platformlara (Helikopter, İHA, Kara Aracı, Sabit Platform, Hafif Saldırı Uçağı, Deniz Platformu) Entegrasyon
Standart Mod ve Akıllı Mod POD Entegrasyonu
Güdüm Kiti Değil, Yeni Nesil Füze Sistemi
Az Dumanlı Kompozit Yakıt Teknolojisi
NATO Stok Numarasına Sahip
Türk Silahlı Kuvvetlerinin Envanterinde