20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

CİRİT termobarik harp başlığı ile daha etkili

Sınıfının en uzun menzilli füzesi olan 2.75″ Lazer Güdümlü Füze CİRİT, gelişimini, termobarik tesirli yeni harp başlığı ile sürdürüyor. Bu harp başlığı ile zırh delici, anti-personel ve yangın çıkarıcı olarak işlev görebilen çok maksatlı harp başlığı ve yüksek infilaklı harp başlığı seçenekleri dışında sunulan çeşit üç’e çıkartılmış oldu. geliştirilen yeni başlıkla Cirit, Sikorsky UH-60 Black Hawk genel maksat helikopterine de entegre edilebilecek.

star.com.tr21 Kasım 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
CİRİT termobarik harp başlığı ile daha etkili
CİRİT, kullanılabildiği platform çeşitliliği ile de dikkat çekiyor. T-129 ATAK ve AH-1 COBRA Taarruz Helikopterlerinde kullanılan CİRİT’in TIGER ve Sikorsky UH-60 Black Hawk genel maksat helikopterine de  entegrasyonu konusunda çalışmalar devam ediyor.
 
CİRİT’in çeşitli insansız hava araçlarına entegrasyonu ile ilgili çalışmalarını aralıksız sürdüren ROKETSAN, Kaideye Monteli CİRİT (KMC) Sistemi ile füzenin kara araçlarına entegre edilebildiğini ve etkin bir silah sistemi olarak kullanılabildiğini gösterdi. ROKETSAN, müşterilerine, sabit ve mobil kara sistemleri üzerinden CİRİT kullanımı ile ilgili gösterimler de yapıyor. Çekili bir kara platformuna entegre edilen CİRİT, ROKETSAN’ın, yurt dışı müşterilerinden biri tarafından sipariş edildi ve kullanıma alındı.