25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Eski Uber CEO’su Travis Kalanick yatırım fonu kurdu

Uber’in kurucularından da biri olan eski CEO’su Travis Kalanick, teknoloji dünyasının en tartışmalı isimleri arasında yer alıyor. Uber CEO’luğundan ayrılmasının ardından bir tür inzivaya çekilen Kalanick, hem ticari hem de gönüllü projelerini yönlendirmek için “10100” adını taşıyan bir yatırım fonu kurdu.

8 Mart 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Eski Uber CEO’su Travis Kalanick yatırım fonu kurdu
Yeni yatırım fonunu Twitter aracılığıyla duyuran Kalanick, son birkaç aylık dönemde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bu dönemde çeşitli şirketlere yatırım yaptığını, bazı şirketlerin ve yardım kuruluşlarının yönetim kurullarına katıldığını söyleyen eski Uber CEO’su, izleyeceği yeni yola karar vermeye çalıştığını belirtti.
 
Kalanick yeni fonuyla yapacağı yatırımlar konusunda da bilgi verdi. Eski Uber CEO’su geniş ölçekli bir istihdam yaratmaya, emlak ve e-ticaret yatırımlarına, Çin ve Hindistan’daki teknoloji girişimlerine destek olmaya odaklanacağını dile getirdi. Kalanick, “hayır işi” çalışmalarında ise eğitim ve şehir gelişimi üstüne odaklanacak.
 
Travis Kalanick, Uber CEO’luğundan çalkantılı bir sürecin sonunda ayrılmıştı. Şirketin yatırımcılarından gelen baskı da, Kalanick’in ayrılığında önemli bir rol oynamıştı. Uber’in şirket kültürü, yakından takip edenler tarafından “zehirli” olarak tanımlanmıştı. Kalanick’in yeni yatırım fonunun nasıl şirketler doğuracağı merak ediliyor.
 
(Teknoblog)