23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Facebook tüm anılarınızı tek bir yerde toplayacak yeni özelliğini duyurdu

Üç yıl önce çıkan 'On This Day' özelliğini günümüzde her gün 90 milyon kişinin kullandığı Facebook, bu özelliği iyice genişleten yepyeni bir özellik duyurdu.

12 Haziran 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
Facebook tüm anılarınızı tek bir yerde toplayacak yeni özelliğini duyurdu
Önceki senelerde bugün neler paylaştığınızı gösteren "On This Day" özelliği, Facebook'un 3 yıldır giderek kusursuzlaştırmaya çalıştığı bir özellikti. Kullanıcılara hatırladıklarında üzüntü verecek anıları göstermeyecek algoritmalar geliştirmeye çalışan Facebook, bu konudaki çalışmalarını bir yandan ilerletirken, bir yandan da daha fazla anıya erişebileceğiniz kapsamlı bir "Memories" özelliğini kullanıma sunuyor.
 
 
Kendine özel ayrı bir sekmesi olacak "Memories" özelliği, masaüstünde ekranın sol tarafındaki sekmelerde yer alırken; mobil uygulamadaysa sağ alttan "More" seçeneğine tıklanarak görülebilecek. Aynı zamanda özellik bildirimlerde ve News Feed'de de zaman zaman gözükecek. "facebook.com/memories" adresinden de özelliğe ulaşılabilecek.
 
 
"Memories" özelliğiyle geçmiş yıllarda bugün arkadaş olduğunuz kişileri görebilecek, arkadaşlık yıldönümlerinize özel videolar ve kolajlar bulabileceksiniz. Ayrıca sadece bugüne özel değil, birkaç gündür girmiyorsanız geçmiş haftaya yönelik geçen senelerdeki önemli olayları da görebileceksiniz.
 
Bunlara ek olarak "Yaz mevsimine dair anıların" veya "Mayıs ayındaki en önemli anıların" gibi ayrı bölümler de bu özellikte yer alacak.
 
(Webtekno)