25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Filipinler Donanması Aselsan Muhafız UKST kullanacak

Kuzey Kore ve Çin Halk Cumhuriyeti etkisiyle ısınan Asya ve Pasifik suları savunma harcamalarının da artmasına ve savunma firmalarının ilgisini çekmeye başladı. Bölgedeki ısınmanın etkisiyle Türk savunma sanayii de son dönemde Asya ve Pasifik bölgesine daha çok ilgi göstermeye başladı. Aselsan’ın stabilize silah sistemlerinde ki başarısı da yeni bir ihracat kapısı araladı.

23 Kasım 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Filipinler Donanması Aselsan Muhafız UKST kullanacak
Güney Koreli gemi inşa firması Hyundai Heavy Industries (HHI) 2016 yılında Filipinler Donanmasıyla  2600 tonluk Incheon (FFX-I) Sınıfı fırkateyn üretimi için sözleşme imzaladı. Platformun ön bölümünde ki 76mm baş topu ve 8 hücreli dikey fırlatma sistemine (VLS) ek olarak Aselsan Muhafız sistemi geminin kıç bölümünde uçuş güvertesine doğru konumlandırılacak. Aselsan Muhafız sistemi platformun Muharip Yönetim Sistemi (CMS) ile tamamen entegre bir şekilde çalışacak. 
 
30 mm MUHAFIZ Uzaktan Komutalı Stabilize Top Sistemi Özellikleri
 
MUHAFIZ Sistemi, Termal Kamera, TV Kamera ve Lazer Mesafe Ölçme cihazı takılabilen, Silah kumanda birimi aracılığı ile uzaktan kumanda edilebilen, otomatik hedef takip özelliğine ve modüler yapıya sahip bir stabilize silah sistemidir.
 
MUHAFIZ sistemi gece ve olumsuz görüş şartlarında çıplak gözle görülemeyen hedeflerin tespit edilmesini, hedeflerin otomatik olarak tanınmasını, takip edilmesini ve bu hedeflere atış yapılabilmesini sağlamaktadır.
 
Optik görüş ve silah nişan hattının, sistemin monte edildiği platformun hareketlerinden etkilenmeden hedef üzerinde kalabilmesi için, taret stabilize edilmiştir. Ayrıca MUHAFIZ Sistemi tareti üzerine monte edilmiş, yan ve yükseliş eksenlerinde taretten bağımsız hareket yeteneğine sahip Hassas Stabilize Yönlendirici’ye (HSY) sahiptir. HSY sayesin de, uzak mesafelere atış esnasında silaha uygulanan balistik düzeltme esnasında dahi elektro-optik birimlerin hedef üzerinde kalması sağlanarak etkin vuruş yapılması mümkün kılınmaktadır.
 
 
 
MUHAFIZ Sisteminde silah olarak çift yönlü mühimmat besleme yeteneğine sahip 30mm Mk44 Bushmaster-II topu kullanılmakta, değişik görev ihtiyaçları için farklı mühimmatlar yüklenebilmektedir.
 
Defence Türk'te yer alan habere göre, MUHAFIZ Sistemi, otomatik hedef izleme özelliği ile hedefin hız ve rotasını hesaplamakta, meteoroljik koşullar, mühimmat tipi ve hedef mesafe bilgilerini dahil ederek atış sırasında otomatik balistik düzeltme uygulamaktadır.