20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Google eski CEO’su: Elon Musk yapay zeka konusunda yanılıyor

Yapay zekanın insanlık için açıkça bir tehdit olduğunu belirten Elon Musk‘a karşı tepkiler bitmiyor. Şimdi de Google eski CEO’su ve halen Google’ın çatı şirketi Alphabet‘in yönetim kurulu üyesi olan Eric Schmidt, Musk‘ın kesinlikle yanıldığını ve yapay zekayı tam olarak anlayamadığını söyledi.

26 Mayıs 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Google eski CEO’su: Elon Musk yapay zeka konusunda yanılıyor
Schmidt, geçtiğimiz Cuma günü Paris‘te düzenlenen VivaTech konferansında sırasında söylediği bu sözlerle, yapay zekanın yararlarının ezici bir biçimde zararlarından daha fazla olduğuna inanıyor.
 
Elon Musk yapay zeka hakkında yanılıyor mu?
Schmidt konferanstaki sunumunda “Elon Musk tamamen yanılıyor. Yapay zekanın hastalıkların tanımlanması ve tedavi edilmesine, araçların daha güvenli bir şekilde sürmesine yardımcı olacağını düşünüyorum. Toplumlarımızı güvende tutmaya yardımcı olmak için pozitif şeylerin kilidini açacağına inanıyorum.” dedi.
 
Yapay zekanın 3. Dünya Savaşı‘na sebep olacağını söyleyen Musk, yaşayan bir diktatörden bile daha zararlı olduğunu söylemişti. Diktatörlerin ömrünün sınırlı olduğunu ancak kötülük yapmaya başlayan bir yapay zekanın asla ölmeyeceğini söyleyen başarılı girişimci, bu teknolojiyi frenlemek için sert düzenlemeler yapılması gerektiğini savunuyor. Hatta geçen yıl yaptığı bir Twitter paylaşımında, yapay zekanın Kuzey Kore’den bile daha tehlikeli olduğunu söylemişti.
 
(ShiftdeIete)