17 Nisan 2024 Çarşamba / 9 Sevval 1445

Google’ın yeni özelliği fotoğraftaki nesneleri yok ediyor

Google, I/O 2017 geliştirici konferansında fotoğraf meraklılarını heyecanlandıracak bir özelliğin tanıtımını gerçekleştirdi. Adeta Photoshop’a taş çıkaran bu özelik, fotoğraftaki nesneleri kolayca kaldırabilme imkanı sağlıyor.

19 Mayıs 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Google’ın yeni özelliği fotoğraftaki nesneleri yok ediyor
ABD’li teknoloji devi Google, I/O 2017 geliştirici konferansında fotoğrafçılığa yeni bir boyut kazandıracak özelliğini tanıttı. Adeta Photoshop’a kafa tutan bu özellik fotoğraf meraklılarının büyük ilgisini kazanacak gibi görünüyor.
 
 
Bir Photoshop üzerinde yapılan bazı işlemleri otomatik olarak gerçekleştiren bu uygulama, çekilen fotoğraf üzerindeki ana temayı ortaya çıkarıyor ve fotoğraftaki diğer tüm nesneleri ortadan kaldırabiliyor. Yayınlanan demoda ise çekilen bir fotoğraftaki tel örgüler eklenen özellik ile ortadan kolayca kaldırılabiliyor.
 
Google’ın bu özelliği hangi uygulamasında kullanacağı henüz bilinmiyor. Fakat kuvvetle muhtemel Google Fotoğraflar’da kullanılacağı düşünülüyor. Özellik kullanıma sunulması ile birlikte fotoğrafçılık alandı yep yeni bir yenilik kullanıcılarla buluşmuş olacak ve fotoğrafçılık yeni bir boyut kazanmış olacak. Yeni Şafak