16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Hackerlar PlayStation Network veri tabanını ele geçirdi

PlayStation'a ait resmi Twitter ve Facebook hesapları, OurMine adlı hacker grubunun saldırısına uğradı. Hackerlar, şirketin resmi hesapları üzerinden PSN veritabanına erişmeyi başardıklarını iddia etti.

21 Ağustos 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Hackerlar PlayStation Network veri tabanını ele geçirdi
Çıkan son haberlere göre Playstation'da güvenlik açığı olabilir. Resmi PlayStation Twitter hesabının OurMine adlı hacker grubu tarafından devralındığını söyleyen bir mesaj yayınladı.
 
OurMine hacker'ları hiçbir veriyi internette yayınlamayacaklarını söyledi. Ancak yine de güvende kalmak için şifrenizi sıfırlamak iyi bir fikir olabilir.
 
 
OurMine ekibi, PlayStation'ın resmi Twitter ve Facebook hesaplarında birkaç mesaj yayınladı. Bu gönderilerin hepsi Sony'nin hacklenmiş hesaplara tekrar erişim sağlamasından sonra silindi. Hackerlar, PSN verilerini sızdırma planlarının olmadığını doğruladı.
 
Milliyet'te yer alan habere göre, PlayStation Network 2011 yılında , hizmetin uzun süre bozulmasına yol açan büyük bir siber saldırıya maruz kaldı . Birleşmiş Milletler Kongre alt komitesi saldırı hakkında bir soruşturma açtı ve 70 milyonu aşkın hesabı tehlikeye attı.
 
Sony henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.