20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

HAVELSAN'dan kardeş ülke Azerbaycan ile teknoloji işbirliği

Birçok ülkede işbirliği anlaşması yapan HAVELSAN, son olarak TÜBİTAK BİLGEM (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojileri Araştırma Merkezi) ile birlikte Azerbaycan Cumhuriyeti Rabıta ve Yüksek Teknolojiler Bakanlığı ile işbirliği mutabakat zaptı imzaladı.

8 Aralık 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
HAVELSAN'dan kardeş ülke Azerbaycan ile teknoloji işbirliği
HAVELSAN uluslararası iş birliklerine bir yenisini daha ekledi. Savunma ve bilişim alanında sektörün lideri konumunda olan HAVELSAN, küresel pazarda da adını duyurmaya ve yeni iş birliklerine imza atmaya devam ediyor.  Birçok ülkede işbirliği anlaşması yapan HAVELSAN, son olarak TÜBİTAK BİLGEM (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojileri Araştırma Merkezi) ile birlikte Azerbaycan Cumhuriyeti Rabıta ve Yüksek Teknolojiler Bakanlığı ile işbirliği mutabakat zaptı imzaladı.
 
Bu anlaşma kapsamında, taraflar kendi faaliyet alanlarını göz önünde bulundurarak imkân ve yeteneklerini birleştirmek yoluyla projeler çerçevesinde daha üretken olabilecekleri konusunda fikir birliğine vardılar.
 
Sözleşmeye esas olarak Türkiye’nin HAVELSAN ve TÜBİTAK BİLGEM devlet şirketleri, Azerbaycan Cumhuriyeti Rabıta ve Yüksek Teknolojiler Bakanlığı Malumat Hesaplama Merkezinin Açık Anahtar Altyapısının (PKI) geliştirilmesi yönünde işbirliğini 3 yıl boyunca sürdürecekler.
 
HAVELSAN, bu anlaşma ile küresel pazarda edindiği konumu güçlendirerek başarılarına yenilerini eklemeyi hedefliyor.