19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Hızlı ve elektrikli

Dünyanın dört gözle beklediği ilk elektrikli tır ve en hızlı spor otomobili görücüye çıktı. Tesla Semi Truck 100 kilometre hıza 5 saniyede, Roadster 2.0 ise sadece 1.9 saniyede ulaşıyor.

18 Kasım 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:

Elektrikli araç ve elektrikli araç motor parçaları tasarlayan Amerikan şirketi Tesla, ilk elektrikli tırını ve spor otomobili Roadster 2.0’yi tanıttı. Tesla’nın CEO’su Elon Musk, California eyaletinde Hawthorne’daki merkezinde yaptığı lansmanı binlerce kişi izledi. Musk, Tesla Roadster 2.0 adlı aracın sıfırdan saatte 100 km hıza 1.9 saniyede ulaştığını söyledi. Saatte maksimum 402 km yapan otomobilin bugüne kadar seri üretimi yapılan en hızlı araç olacağı açıklandı. Yeni aracın bir kez şarj edildikten sonra 1000 kilometre yol kat edebileceğini söyleyen Elon Musk, “Bu araç benzinli arabaların sırtını yere getirecek” diye konuştu. Dört kapılı otomobilin üretimine 2020’de başlanması hedefleniyor. Fiyatı ise yaklaşık 1 milyon TL olacak.

Ağır vasıtaların efendisi oldu

Tesla’nın elektrikli kamyonu ‘Semi Truck’ görücüye çıktı. Tesla CEO’su Elon Musk, gecede sahne alarak yeni otomobili tanıtımına “ Çok çabuk hızlanan, İnanılmaz bir araç yapmak istedik” sözleriyle başladı. Tesla Semi Truck, yüklü değilken 0-100 kilometre hızlanmayı 5 saniye gibi kısa bir sürede gerçekleştirebiliyor. Aracın yüklüyken bu hıza 20 saniyede ulaşabileceği belirtiliyor. Musk tırın, şarj edildikten sonra 804 kilometre  yol kat etme özelliğine sahip olduğunu açıkladı. 2019 yılında piyasaya sürülecek elektrikli kamyonu almak isteyenlerin 5 bin dolar rezervasyon bedeli ödemesi isteniyor. ‘AutoPilot’ özelliğiyle gelecek olan Semi Truck, bu sayede şeridini koruyacak ve sürücüye fren yardımı yapacak.

Musk, aşk acısı çekiyor

46 yaşındaki girişimci Elon Musk’ın yeni araçlarının tanıtımı ile aynı döneme denk gelen Amber Heard itirafı ise gözleri özel hayatına çevirdi. Rolling Stone dergisine konuşan Musk, ağustos ayında ayrıldığı Amber Heard için “Ona gerçekten aşıktım. Ayrıldıktan sonra uzun süre aşk acısı çektim. Tıpkı çocukluğumda olduğu gibi asla yalnız kalmak istemiyorum” dedi. Musk’ın bu açıklamaları Amber Heard tarafından anında karşılık buldu. Çift, dün sabah Los Angeles’ta bir mekanda kahvaltı ederken görüntülendi.