25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

İnce çerçeveli, çift kameralı Nokia 9'un görüntüleri yayınlandı

Önümüzdeki yılın başında piyasaya sürülmesi beklenen Nokia 9 amiral gemisinin CAD çizimlerini temel alan render görüntüleri yayınlandı. Kulaklık girişi olmayan cihaz ince çerçeveli bir tasarıma sahip.

12 Ekim 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
İnce çerçeveli, çift kameralı Nokia 9'un görüntüleri yayınlandı
HMD Global yıl sonuna kadar bir başka amiral gemisi telefon çıkarmayacak. Dolayısıyla söylenildiği gibi Nokia 9'un yakında piyasaya sürüleceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Finlandiyalı şirketin gelecek yılın başında Nokia 2, 7 ve 9 olmak üzere en az üç telefon sunması bekleniyor.
 
 
Nokia 2'nin fotoğrafları geçen ay sızdırılmıştı ancak şimdiye kadar güvenebileceğimiz bir Nokia 9 görseliyle karşılaşmadık. OnLeaks, HMD'nin yaklaşmakta olan amiral gemisinin nasıl görüneceği hakkında fikir sahibi olmamızı sağlayan bazı render'lar yayınladı.
 
 
Yayınlanan görüntüler Nokia 9'un CAD dosyalarını temel alsa da bu %100 doğru olduğu anlamına gelmiyor. İlk göze çarpan şey cihazda bir kulaklık girişinin olmaması. Bunun yerine Nokia 9, USB Type-C girişine sahip olacak. Her ne kadar bu durum kullanıcıların pek hoşuna gitmeyecek olsa da bu gerçeği kabullenmeleri gerekecek.
 
 
ununla birlikte Nokia 9'un Quad HD çözünürlüklü 5.5 inç (kavisli olabilir) bir ekrana ve arka panele yerleştirilmiş bir parmak izi tarayıcısına sahip olacağı söyleniyor. Görüntülere baktığımızda ince çerçeveli bir tasarımla gelecek amiral gemisinin çift kamera teknolojisi sunacağını görüyoruz.
 
 
Donanım Haber'de yer alan bilgiye görte, Akıllı telefon 140.9x72.9x7.5 mm ebatlarına sahip olması beklenirken kamera çıkıntısının olduğu bölümde kalınlık 8.9 mm'ye yükselecek. Android Oreo ile gelmesi muhtemel olan cihazın teknik özellikleri hakkında ise henüz bir açıklama yapılmadı.