24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Instagram, eski anasayfa sıralamasına benzer bir sisteme geri dönüyor

Instagram, zaman çizelgesinde değişiklik yapacağını resmen açıkladı. Artık Instagram gönderileri yükleniş tarihine göre gösterilecek.

23 Mart 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Instagram, eski anasayfa sıralamasına benzer bir sisteme geri dönüyor
Instagram, akışı daha başarılı bir şekilde sağlayabilmek için algoritmasını değiştiriyor. Görsel ve video paylaşım uygulaması, perşembe günü yaptığı açıklamada bundan sonra özet akışlarının daha güncel hissettireceğini açıkladı. Normalde 2-3 günlük paylaşım, 1 saatlik paylaşımın önüne çıkıyordu. Bundan sonra Instagram bunu daha düzenli bir şekilde yapacak gibi duruyor.
 
 
Instagram, açıklamalarının devamında kullanıcıların “Yeni Mesajlar” özelliğini test etmeye başladığını belirtti. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, paylaşımlarını istedikleri zaman yenileyebiliyorlar. Instagram sözcüsü Gabe Madway, “Çok eski içeriklerin ana sayfada daha fazla yer almaması için bir dizi değişiklikler yaptık” dedi. Kronolojik bir sıraya dönmediklerini belirten Instagram sözcüsü, bununla birlikte artık daha güncel paylaşımlara yer vereceklerinin altını çizdi.
 
 
Kullanıcıların çoğu uzun bir süredir Instagram’ı kronolojik sırayla kullanmak istiyorlar, ancak şirket özel algoritmik düzende diretmeye devam ediyor. Bu algoritma, bazı eski gönderileri güncel gönderilerin önünde çıkarıyor. Madway, yeni güncelleme için “Instagram’ın yeni güncellemesi, yeni verilere dayalı olarak sürekli adapte olan bir makine öğrenimini destekliyor. Bu, insanların fark etmesi gereken hoş bir değişiklik” dedi.
 
(Webtekno)