19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Kırılan, ıslanan çalınan cihaza cepkask güvencesi

Yanımızdan ayırmadığımız cep telefonları çeşitli hasarlara maruz kalabiliyor. Garantinin kapsamadığı durumlarda cepkask devreye giriyor ve kullanıcının zararını karşılıyor.

YELDA ŞUMNULU22 Kasım 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
Kırılan, ıslanan çalınan cihaza cepkask güvencesi

Cep telefonları artık hayatımızın kesinlikle bir parçası. Evden çıkarken cüzdanı unutmak bile cep telefonunu unutmak kadar rahatsız etmiyor bizleri. Çünkü cep telefonları artık sadece konuşmaya değil, tüm iş hayatımızı ve sosyal yaşantımızı yönetmeye yarıyor. Durum böyle olunca da cep telefonlarımıza bir zarar geldiğinde hayatımız durma noktasına geliyor. 2004 yılında kurulan Türkiye’nin ilk elektronik cihazlar için satış sonrası hizmetler şirketi Cepkask, elektronik cihazların iki yıllık yasal garanti kapsamı dışında kalan, kullanıcı hatalarına ve hırsızlıklara karşı elektronik cihazları birçok farklı hizmetle beraber güvence altına alıyor. Cepkask, cep telefonu, notebook, tablet PC, fotoğraf makinesi, televizyon gibi elektronik cihazlara Cepkask ve Teknokask Hizmet Paketleri ile hizmet veriyor. Cepkask Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Gülgeç “Cep telefonlarımız kırılma, ıslanma, hırsızlık gibi riskler ile karşı karşıya kalıyor. Hasar istatistiklerine baktığımızda birinci sırada kırılmaları, ikinci sırada sıvı temaslarını ve üçüncü sırada çeşitli hırsızlık olaylarını görüyoruz. Dördüncü sıraya da yüksek voltaj veya üretim hatalarına bağlı arızaları koyabiliriz” dedi. 

14 MİLYON TELEFON

Gülgeç “Cepkask bir sigorta şirketi değil, garantinin kapsamadığı durumlarda elektronik cihazlara satış sonrası güvence hizmeti veren bir şirket. Cepkask’ın Türkiye genelinde 5 bine yakın bayisi var. Bunun haricinde Apple, Troy, Lydia ve hepsiburada.com’dan ulaşılabiliyor. Ayrıca www.ekask.com.tr ve www.cepkask.com.tr siteleri üzerinden de hizmet paketlerinin online olarak satışı yapılıyor” diye konuştu. Gülgeç, şunları söyledi: “Ülkemizde cep telefonuna olan ilgi çok yüksek düzeyde. Son bir yılda 14 milyon civarında cep telefonunun satıldığı tahmin ediliyor. Satış adetlerinin çok yüksek olmasında genç bir nüfusa sahip olmamız ve gençliğin sosyalleşmek için cep telefonlarını kullanmaları önemli bir etken. Bu çerçevede Cepkask da aynı ilgiyi görüyor. Cepkask’ın işlevine bakıldığında çok önemli bir rol üstleniyor. Örneğin 24 ay taksitle 4 bin TL ye aldığınız bir cep telefonunuz kullanılamaz hale gelir ise bu zararı sadece Cepkask giderebilir. Aksi takdirde tüketici hem zayi ettiği cep telefonu için taksit öderken hem de yeni alacağı cep telefonuna taksit ödeyecektir. Bu durumda da maliyeti 8 bin TL’yi bulacaktır ki bu maliyet günümüzde her bütçenin karşılayamayacağı bir maliyettir.” Gülgeç “Halkımız maalesef yasal garanti ile Cepkask hizmetlerini karıştırıyor. Ancak bilindiği üzere yasal garanti markanın üretim esnasında doğan hatalarını karşılarken Cepkask kullanıcının kullanımı esnasındaki kendi hatalarını karşılıyor. Örneğin cep telefonunuzu yere düşürürseniz bu hasarı garanti karşılamaz. Bunu Cepkask karşılar” dedi.

100 LİRADAN BAŞLAYAN TEMİNAT PAKETLERİ

Cepkask, piyasadaki tüm cep telefonlarına yılda 2 defa kısmi onarım ve hırsızlıkları, gasp ve kapkaç gibi riskleri teminat altına alan hizmet paketi. Cepkask’ın hizmet süresi sadece ilk yıl için geçerli.

- Cep Telefonu Hizmet Paketi 1: Fiyatı 999 TL’ye kadar olan cep telefonlarını kapsamakta ve bu hizmet paketinin bedeli 100 TL.

- Cep Telefonu Hizmet Paketi 2: Fiyatı 1.000-1.499 TL arasındaki cep telefonlarını kapsamakta ve bu hizmet paketinin bedeli 170 TL.

-  Cep Telefonu Hizmet Paketi 3: Fiyatı 1.500-4.500 TL arasındaki cep telefonlarını kapsamakta ve bu hizmet paketinin bedeli 250 TL.