25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Litecoinin geliştiricisi, kısa sürede 2 kat artış meydana gelince yatırımcıları uyardı

Kripto para piyasası geçtiğimiz pazar gecesi Amerika borsalarında vadeli bitcoin işlemleri başladığından beridir oldukça ciddi bir hareketlenme yaşıyor. Herkes bitcoinin değerinin çok ciddi değişimler yaşayacağını beklerken en büyük etki altcoinlere oldu.

13 Aralık 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Litecoinin geliştiricisi, kısa sürede 2 kat artış meydana gelince yatırımcıları uyardı
Pazar payı olarak en büyük 5. kripto para olan litecoin, geçtiğimiz pazar gününden beridir ciddi bir yükseliş trendinde ve neredeyse 2 katından fazla bir değere ulaştı. Bu artış devam ederken ve bir çok litecoin yatırımcısı kutlamalar yaparken litecoin kurucusu Charlie Lee bir uyarıda bulundu.
 
Partiyi böldüğüm için üzgünüm diyerek başlayan Lee, daha önce 48 dolardan 4 dolara doğru yaşadıkları %90’lık düşüşü hatırlatarak bu tür düşüşlere hazırlıklı olunması gerektiğini ve eğer buna hazır değillerse yatırım yapmamaları gerektiği uyarısında bulundu. Tabii ki bu uyarı yaşanan artışın yönünü etkilemedi ve artış aynı hızla devam etti. (Şu anda 315 dolar)
 
 
 
Kripto paralara yatırım yapan herkesin tüm kripto paralar için aklında bulundurması gereken bir uyarı bu aslında. Bunu litecoin kurucusunun ağzından duymuş olmak çok daha fazla ilgi gösterilmesine neden oldu.
 
Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı Jay Clayton’da bu hafta başından beridir yaşanan çılgınlık karşısında bir uyarıda bulunmayı ihmal etmedi.
Popüler sosyal medya platformlarında bir çok kripto para ve ICO’lar hakkında haberler bulunuyor ve bunların tamamı bir hayali gerçekleştirmeyi hayal ediyor” diyen Clayton şöyle devam etti “Yatırımcıların bugüne kadar SEC’e herhangi bir ICO başvurusunun kaydedilmediğini anlamaları gerekiyor. SEC, kripto paralar veya kripto para birimleri ile ilgili diğer varlıkları bulunduran borsa ile işlem gören ürünleri (ETF gibi) listelemek ve ticaret yapmak için henüz bir onay vermemiş durumda. Bunun aksini söyleyenlere karşı dikkatli olmalısınız.
 
Webrazzi'de yer alan habere göre, Charlie Lee bir bitcoin hayranı ve litecoin bugüne kadar hep bitcoinin gölgesinde kalıyordu. Farklı madencilik tekniği, takip edilebilirlik karşısında sağladığı güven ve daha az elektrik tüketimi ile madencilik yapılabilmesi gibi nedenlerle kendi hayran kitlesine sahip.