24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

macOS Sierra yayınlandı! İşte tüm özellikleri

Apple, macOS Sierra'yı kullanıma sundu. Masaüstü için özel olarak tasarlanmış yeni becerileri ve kişisel asistan Siri'nin yardımıyla yenilenen Mac'ler artık daha akıllı oldu. Yayınlanan kararlı sürümde macOS Sierra ile en güzel fotoğraflarınızı yeniden keşfedin, aygıtlarınız arasındaki muhteşem uyumu mükemmel hale getirin ve depolama alanınızı en verimli şekilde kullanın.

22 Eylül 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
macOS Sierra yayınlandı! İşte tüm özellikleri

macOS Sierra Özellikleri

Universal Clipboard adı verilen yeni bir özellikle beraber MacOS Sierra’da kopyalama ve yapıştırma işlemleri çok daha işlevsel hale getirileceğini daha önce sizlere duyurmuştuk. Bu özellik ile iPhone üzerinde otomatik olarak bir metin, fotoğraf veya daha fazlasını kopyalayabiliyor ve sorunsuzca Mac cihazlar üzerine yapıştırabiliyorsunuz. Mac cihazlarınızın üzerinde daha fazla depolama alanı sağlamak için birçok yardımcı uygulamayla gelen MacOS Sierra, Apple Pay desteği de veriyor. Elbette en önemli özellik, sanal asistan Siri’de artık MacBook'larda hizmet vermeye başlaması. Apple, El Capitan işletim sistemine kıyasla MacOS Sierra’nın cihaz dahili depolama sistemlerini daha başarılı optimize edeceğinin de altını çiziyor. Dilerseniz sırasıyla başlayalım: 

Kişisel Asistan Siri Artık Mac'te

iOS cihazlarda pratik bir kullanımı olan kişisel asistan Siri, becerilerini artık Mac'lerde sergileyecek. Masaüstünde gerçekleştirdiğiniz günlük işleriniz için yepyeni yollar sunan Siri, çoklu görev konusunda işinizi epey kolaylaştıracak. Mesela bir belge üzerinde çalışırken, Siri’den iş arkadaşınıza o belgeyi göndermek üzere olduğunuzu söyleyen bir mesaj iletmesini isteyebilirsiniz. Hem de çalışmanıza ara vermeden.

Diğer yandan Siri dosyalarınızın yerini de bulabiliyor. Bir dosya kaydettiniz ve bulamıyorsanız Siri'ye soruyorsunuz ve size o hafta veya ay içerisinde kaydettiğiniz dosyaları gösteriyor. Siri’den bir görsel veya bilgi için arama yapmasını da isteyebiliyorsunuz. 

Evrensel Pano

iPhone’unuzdaki bir uygulamadan görsel, video ve metin kopyalayıp, ardından yakınınızdaki Mac’inize yapıştırmanıza yarayan bu özellik, çalışmalarınızı çok daha işlevsel hale getiriyor. Tek yapmanız gereken, her zaman yaptığınızı yapmak: Kopyalayın ve yapıştırın. 

Apple Watch ile Otomatik Kilit Açma

Eğer bir Apple Watch akıllı saat kullanıcısıysanız otomatik olarak Mac'inizin oturumunu açabilirsiniz. Bu işlemi yapmak için herhangi bir parola girmenize de gerek yok, akıllı saatinizden işinize geri dönebilirsiniz.

iCloud Drive'a Tüm Aygıtlardan Ulaşın

Mac'inizde bulunan dosyalarınıza tüm Apple aygıtlarından ulaşabilmenize imkan veren bu özellik sayesinde, masaüstünüzdeki ve Belgeler klasörünüzdeki dosyalar otomatik olarak iCloud Drive’da saklanabiliyor ve güncellenebiliyor. 

Optimum Depolama

Depolama alanınız dolduysa artık endişelenmenize gerek yok. Daha fazla alana ihtiyaç duyduğunuzda Mac'iniz size otomatik olarak yer açıyor. Bunu nasıl yaptığına gelince, macOS Sierra, nadir kullandığınız dosyaları otomatik olarak iCloud’da saklıyor ve ihtiyaç duyduğunuzda size sunuyor.