25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Robotlar yüzünden insanlar işlerini kaybedecek

Microsoft'un kurucu patronu Bill Gates, teknolojinin gelişmesiyle insanların işlerini kaybetmesine sebep olacak robotların da vergi ödemesi gerektiğini belirtti.

19 Şubat 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Robotlar yüzünden insanlar işlerini kaybedecek

Dünyanın en zengin insanlarından biri olarak ün yapan Microsoft'un sahibi Bill Gates, teknoloji yayıncısı Quartz ile bir röportaj gerçekleştirdi.

Robot teknolojisinin hızla geliştiğini vurgulayan ve önümüzdeki süreçde insanların işlerinin çoğunu robotların yapacağını belirten Gates, robotların da vergi ödemesi gerektiğini belirtti.

Robotların vergi ödemesi sayesinde daha az işletmede insanların yerine robotların tercih edileceğini ve daha az sayıda insanın işini kaybedeceğini vurgulayan Gates, bunun yanında devletin de vergi gelirinden mahrum kalmayacağını vurguladı.

ÖNÜMÜZDEKİ 20 YILDA İNSANLARIN YÜZDE 35'İ İŞİNİ KAYBEDECEK

Oxford Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırmaya göre, İngiltere'de şuan 30 milyon çalışan yıllık yaklaşık 1 trilyon pound vergi ödemesi yapıyor. Önümüzdeki 20 yıl içinde insanların yüzde 35'inin işlerini robotlara bırakarak işsiz kalacağı öngörülen araştırmada, düzenleme yapılmaması halinde devletin de ciddi bir gelir kaybı yaşayabileceği belirtiliyor.