24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Rusya'ya meydan okuyan ülkelerin en çekindiği silah İskender-M füzeleri

Amerikan National Interest (NI) dergisi, Rusya'ya meydan okuyan tüm ülkeler için en korku verici silahın İskender-M taktik füzeleri olduğunu belirtti.

5 Aralık 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Rusya'ya meydan okuyan ülkelerin en çekindiği silah İskender-M füzeleri
NI uzmanlarının hazırladığı analize göre Rusya, dünyanın tüm ordularını radyo-elektronik keşif alanında geride bırakıyor.
Batılı ülkelerin Bal füze komplekslerinden, Kalibr tipi kruz füzelerinden, S-400 füze savunma sistemlerinden korktuğunu kaydeden uzmanlar, Rusya'nın rakipleri için en korku verici silahınsa İskender-M füzeleri olduğunu vurguladı.
 
'2030 YILINA KADAR İSKENDER-M'YE RAKİP BİR SİLAH ÜRETEMEYECEKLER'
Dünyada hiçbir ülkenin İskender-M füzelerine karşı koyamayacağına dikkat çeken uzmanlar, bu durumun 2030 yılına kadar değişmeyeceğinin altını çizdi.
 
 
20 DAKİKADA OPERASYONA HAZIR
Sputnik'in haberine göre, NATO'nun 'SS-26 Stone' olarak adlandırdığı, yüksek hareket ve manevra kabiliyetine sahip İskender-M taktik füzeleri sadece 20 dakikada operasyonlara hazır hale gelebiliyor.
 
Bu sistemler, Sovyetler Birliği ve ABD arasında 1987'de imzalanan Orta Menzilli Nükleer Silah Anlaşması'nın ardından kullanımdan kaldırılan OTR-23 Oka sistemlerinin yerini almıştı.
 
Rusya, 2020 yılına kadar ordusunun envanterindeki silahların yüzde 70'ini modernleştirmek amacıyla 325 milyon dolarlık bir proje yürütüyor.