19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Yapay zeka geliştirecek yapay zeka geliştirdi

Google’ın onlarca milyar dolar harcadığı yapay zeka çalışmalarında, tüm insanlığı ilgilendiren çok ilginç bir gelişme yaşandı. Google’ın Brain ismini verdiği yapay zeka laboratuvarı, elindeki mevcut yapay zeka sistemini, yeni yapay zeka sistemleri geliştirecek şekilde programladı.

6 Aralık 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Yapay zeka geliştirecek yapay zeka geliştirdi
Google Brain, şirketin artık üniversitelerde yapay zeka geliştirecek yazılım uzmanları aramasına gerek bırakmayacak şekilde, yapay zeka yazılımları geliştirecek bir yapay zeka platformu oluşturdu.
 
AutoML adını alan bu yeni yapay zeka platformu, bundan böyle ihtiyaç duyulan farklı yapay zeka rutinlerini geliştirecek. Üstelik bunun için bir yapay zeka uzmanının çalışması da gerekmeyecek. Google yöneticileri, ihtiyaç duydukları farklı yapay zeka rutinlerini AutoML üzerinden kolayca oluşturabilecekler.
 
Google Brain ekibi, AutoML’in yeteneklerini ölçmek için, bir çocuk zekasına sahip olan ChildAI isimli örnek bir yapay zeka rutini geliştirmesini istediler ve ortaya çıkan ChildAI şimdi gördüğü nesneleri tanıyan, öğrenen, kendini geliştiren, son derece başarılı bir yapay zeka rutini olarak çalışmaya devam ediyor.
 
Tec Inside'da yer alan habere göre, bir yandan AutoML de kendini geliştirip yeni yetenekler kazanırken, yakın gelecekte ortaya çıkacak yapay zeka rutinlerinin çok daha yetenekli, çok daha etkileşimli ve çok daha “insansı” olması bekleniyor.