16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Zuckerberg Facebook üyesi olmayanları da internette takibe almak ile suçlanıyor

Geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletleri’nde sorgulanan ve ifadesi alınan Mark Zuckerberg, şimdi de Facebook üyesi olmayanları da internette takibe almak ile suçlanıyor. Zuckerberg’ün ifade sırasında sarfettiği bazı sözler, başını çok ağrıtacağa benziyor.

16 Nisan 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
 Zuckerberg Facebook üyesi olmayanları da internette takibe almak ile suçlanıyor
Geçtiğimiz hafta içerisinde Zuckerberg ifade vermeye çağırılmış ve Cambridge skandalı hakkında çeşitli açıklamalarda bulunmuştu. Canlı yayında milyonlarca kişi tarafından izlenen bu oturum sırasında “Siteye üye olmayanları dahi internet üzerinden takip ediyoruz.” şeklinde bir cümle kendisinin ağzından çıkmıştı.
 
Bu cümlenin ardından birçok internet kullanıcısı da ayaklanmış durumda. Yani eğer kendinizi hiçbir zaman bu sitenin üyesi olmadığınız için güvende zannediyorsanız tamamen yanılıyorsunuz diyebiliriz.
 
Facebook sizi de takip altına almış durumda ve hareketlerinizi bir şekilde izliyor. Zuckerberg bu konuyla ilgili olarak nasıl bir yöntem kullandıkları hakkında herhangi bir açıklama yapmadı ama yakın zamanda bu konuya da açıklık getirmek zorunda kalacağı kesin.
 
 
Zaten ABD hükümeti de Facebook’un bu topladığı bilgiler konusunda rahatsız olmuş durumda. Konunun üzerinin örtülmesini istemeyen hükümet yetkilileri, internet üzerindeki kullanıcılardan toplanan bilgilerin ne amaçla kullanıldığının açıklanmasını talep ediyor.
 
(ShiftdeIete)