20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Hafik Gölü turizme kazandırılıyor

Sivas İl Özel İdaresi Hafik Gölü'nü turizme kazandırmak amacıyla çalışmalara başladı.

8 Nisan 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Hafik Gölü turizme kazandırılıyor
Doğal güzelliği ve kuşları ile dikkat çeken Hafik Gölü'nü turizm alanı yapmayı amaçlayan İl Özel İdaresi, çalışmalarına başladı. Kentin önemli kuş ve doğa alanı Hafik Gölü'nü gezen Genel Sekreteri Salih Ayhan, Hafik Kaymakamı Abdullah Özadalı, Hafik Belediye Başkanı Mithat İlhan gölde incelemelerde bulunarak yapılması planlanan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.
 
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Hafik Gölü'nü turizme kazandırmak amacıyla Hafik Kaymakamlığı, Hafik Belediyesi ve Sivas İl Özel İdaresi olarak bölgede bir çalışma başlatma kararı aldıklarını ve ilgili süreci hızlandırdıklarını belirtti.
 
Hafik Gölü'nün dokusuyla, yapısıyla, suyunun kalitesi ve çevresel alanlarıyla beraber önemli bir yer olduğunu ifade eden Ayhan, "3 yıllık periyotla Türkiye'ye örnek olacak bir projeyi planlamayı düşünüyoruz. Şuan gerek imar çalışması, gerek mülkiyetlerin yeniden ele alınması gibi birçok konuda çalışma yapıyoruz" dedi.
 
İlk etapta Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Hafik Kaymakamlığı ile beraber restoran projesi hayata geçireceklerini kaydeden Ayhan, "Akabinde belediyemizle birlikte imar çalışmalarını yürüteceğiz. 2019 yılında burası Türkiye'nin gözde mekanlarından biri olacak. İnsanların nefes aldığı, dinlenebileceği, ailesi ile beraber gezebildiği, sportif alanları, gezi parkurları, bisiklet ve yürüyüş alanları ile herkese hitap edebilecek güzel bir mesire alanı olacak. Hayırlı bir işe soyunduk. Başarılı olacağımızı düşünüyoruz. Sivas ve Hafik bir değer kazanacak. En önemlisi de ülkemize böyle bir değer kazandırmanın da hep beraber mutluluğunu yaşayacağız" diye konuştu.
 
Hafik Gölü projesinin ayrıntıları hakkında da bilgi veren Ayhan, "Günübirlik dinlenme alanları, kuş gözlem kuleleri, futbol, basketbol, voleybol alanları ve bungalo evler olacak. Yine golf sahası çıkabilecek alanlar da var. Bunu da değerlendiriyoruz. İstanbul Teknik Üniversitesi hocalarının planlaması bu yöndedir. Bu Türkiye’ye örnek olacak bir projedir. Bugüne kadar göle bir şey yapılmamasının şans olduğunu düşünüyorum. Burada görüntü kirliliği oluşmamış. Bir karmaşık yapı yok. Bu projenin de kesinlikle ödül alacağını düşünmekteyim." dedi.
 
Hafik Kaymakamı Abdullah Özadalı ise Sivas'ın en güzel bölgelerinden biri olan Hafik Gölü'nün turizme kazandırılması amacıyla projenin startını verdiklerini belirterek, "İç Anadolu Bölgesi hep kurak diye bilinir ama Hafik, göllerin en yoğun olduğu bölgelerinden bir tanesidir. Sivas İl Özel İdaresi öncülüğünde de ilk defa bir gölümüzü Sivaslılara ve çevre illerde ki vatandaşlarımıza rekreasyon alanı yapıp hizmete sunacağız. Doğal yapıyı hiç bozmadan tamamen ahşap kullanarak Türkiye'nin en prestijli projelerinden birisini hayata geçireceğiz." ifadesini kullandı.
 
Hafik Belediye Başkanı Mithat İlhan'da Hafik Gölü'nün turizme kazandırılması adına yapılan projenin ilçeyi mutlu ettiğini ifade ederek, "İlçemizde 13 tane gölümüz var. Hafik Gölü'ne yapılacak bu projenin başlangıç olacağını düşünüyorum. Projeyi duyduğumuz andan itibaren mutluluğumuz had safhadadır. Projenin hayırlı olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.