26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Turistler bu pazara uğramadan gitmiyor

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde 18 yıldır kurulan '2'nci El Eşya Pazarı', antikadan giysi, süs ve hediyelik eşyalara kadar yaklaşık 34 bin ürünün satıldığı ilgi toplayan yerlerden biri. Kente tatile gelen yerli ve yabancı turistler, Bodrum'daki gezileri sırasında muhakkak pazara da uğruyor, satılan ürünlere göz atmadan pazardan ayrılmıyor.

15 Nisan 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Turistler bu pazara uğramadan gitmiyor
Bitez'de 18 yıl önce 15 kişiyle kurulan, bugün 160 esnafa ulaşan '2'nci El Eşya Pazarı', yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Bir günde yaklaşık 2 bin kişinin alışveriş yapmak için geldiği pazarda 1 liraya bile çeşitli eşyaları almak mümkün. Turistler, sadece pazar günleri açılan bu yere uğramadan kentten ayrılmıyor. Antikadan giysi, süs ve hediyelik eşyalara kadar yaklaşık 34 bin ürünün satıldığı pazar, kent sakinlerine de gelir sağlıyor. 
 
Üniversite öğrencisi 20 yaşındaki İnci Çağlayan, standında evle komşularından topladığı kullanılmış eşyaları satıyor. Çağlayan, elde ettiği geliri can dostları sokak hayvanları için harcadığını ifade etti.
 
Pazarın kurucularından olan ve evinde yaptığı giysileri satan 66 yaşındaki Nazmiye Gürsün, "Bir avuç esnafla açtığımız pazarımız, bugün yörenin en popüler pazarı haline geldi. Bu tür pazarları dünyanın her yerinde başkentlerinde Paris, Londra ve Zürih'te görebilirsiniz. Bu nedenle yabancı turistlerinde bu pazarı yaz aylarında büyük oluyor. Ayrıca emekliler, ev hanımları üniversite öğrencileri haftada bir gün burada stant açarak evlerine ekmek götürüyorlar. Son günlerde pazarın kapatılacağı yönündeki duyumlar bizi endişeye sürükledi. Sanırım yetkililer, bu konuda bunca esnafı mağdur durumda bırakmazlar. Bu nedenle endişemizi ve pazarın önemini dile getiren dilekçemizi toplu halde imzalayarak belediyemize ilettik" dedi.
 
Çoğu emekli olan pazar esnafı, pazarın kapatılmasıyla ilgili söylentiler duyulduğunu ve tedirginlik yarattığını da söyledi.