20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Otopark kazası sonrası hayata sıfırdan başladı

Geçirdiği kaza sonucu konuşma, yürüme, yemek yeme gibi hayati fonksiyonlarını kaybeden 55 yaşındaki Mehmet Özbudak gördüğü terapilerle hayata yeniden tutundu.

ÖZLEM YURTÇU17 Mayıs 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Otopark kazası sonrası hayata sıfırdan başladı

Yeminli Mali Müşavir Mehmet Özbudak (55), geçen yıl inanılmaz bir kaza yaşadı. Nisan 2012’de Şişli’de bulunan bir iş merkezinin otoparkına bıraktığı aracını almak için giden Mehmet Bey, dengesini kaybetti ve bir kat şağı düştü. Beyin travması geçiren talihsiz adam 55 günü yoğun bakım olmak üzere 7 ay hastanede kaldı. Konuşma, yürüme, yemek yeme fonksiyonlarını neredeyse tamamen kaybetti. Midesine takılan “peg” yardımı ile besleniyordu. Herkes ondan umudunu kesse de eşi elini bırakmadı, Mehmet Bey tıpkı bir çocuk gibi hepsini sil baştan öğrendi. Konuşma terapileriyle dünyayla yeniden iletişim kurdu, fizik tedavi ile ayağa kalkmayı öğrendi. Hatta işi için olmazsa olmaz hesaplama işlerini bile yeniden öğrendi. Şimdi sapasağlam ve işinin başına geri döndü.

Zaman en önemli unsur

Uzman Çiğdem Gülerman Mehmet Özbudak ile 3 ay durmaksızın çalıştıklarını belirterek “Mehmet Bey’in mimikleri bile kaybolmuştu. Önce mimikleri getirdik. Duyarak anlama, tekrarlama, okuma, okuduğunu anlama, yazma, hesap işlemleri ve konusma çalışmaları yaptık. Şu an kendini oldukça iyi ifade ediyor. Mehmet Bey’i hem iş hayatına hem de sosyal hayatına kavuşturmaktan

çok mutluyuz. Bu gibi konuşma bozuklukları geçiren kişiler zamanala daha da kötüleşir. Anlık müdahale edilmezse gitgide fonksiyonunlarını kaybeder” dedi.