26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Bakan Yıldırım haklı çıktı, Moody's Türkiye'nin kredi notunu yükseltti

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın bir hafta önce STAR Gazetesinde dile getirdiği not artırımı gerçekleşti. Moody's Türkiye'nin kredi notunu BAA3'e yani 'yatırım yapılabilir seviye'ye yükseltti..

Mustafa Kartoğlu16 Mayıs 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Bakan Yıldırım haklı çıktı, Moody's Türkiye'nin kredi notunu yükseltti
Bakan Yıldırım STAR Gazetesindeki röportajında, Cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesi olan İstanbul’a yapılacak 3. havalimanının büyük yankı uyandırdığını belirtmiş ve “Her tarafı hareketlendirdi bu proje. Bu, muhtemelen Türkiye’ye kredi notu artışı olarak da dönecektir” demişti. Bakan Yıldırım'ın öngördüğü bu gelişme bugün gerçekleşti. Moody's Türkiye'nin kredi notunu BAA3'e yükseltti.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in, Türkiye'nin uzun vadeli yabancı para birimi cinsinden kredi notunu bir not artırarak Baa3'e yükselttiğini, böylece Türkiye'nin kredi notunun, Fitch'in ardından Moody;s tarafından da "yatırım" seviyesine (investment grade) yükseltildiğini açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Moody;s'in Türkiye'nin uzun vadeli yabancı para birimi cinsinden kredi notunu bir not artırarak Baa3'e yükseltmesine ilişkin, "Bu karar yerinde olduğu kadar gecikmiş bir karardır. Ekonomide attığımız doğru adımlar sayesinde ülkemizin uluslararası piyasa göstergeleri uzun süredir yatırım seviyesinde kredi notuna sahip ülkelere benzer düzeylerde bulunmaktaydı. Karar, piyasa göstergeleri ile kredi notumuzu biraz daha yaklaştırmıştır" dedi.