20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Drogba F.Bahçe'yi yakmadı

G.Saray’ın starı “Bir kaç kişinin yaptığı ayıbı tüm Türkiye’ye mal edemem. Bana büyük saygı gösteren Türk halkını bütün dünyanın gözünde ırkçı durumuna düşürüp UEFA’ya başvurmam” dedi.

Alper Mert17 Mayıs 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Drogba F.Bahçe'yi yakmadı

FİLDİŞİLİ, IRKÇILIK İÇİN ŞİKAYETÇİ OLMAYACAK

G.SARAYLI Didier Drogba’dan adamlık dersi... Fildişili yıldız, Saracoğlu Stadı’ndaki derbide Sarı-Lacivertli taraftarların kendisine yönelik ırkçılık eylemleri için bir şikayette bulunmayacak. Ayrımcılık iddialarının dünya basınında yer almasından rahatsız olan Drogba, vatandaşı Trabzonsporlu Didier Zokora gibi ne yurt içinde ne de yurt dışında herhangi bir yasal girişimde bulunmayacağını belirterek, adeta Fener’e önemli bir ders verdi.

Fenerli arkadaşlara da yapıldı

Galatasaraylı yöneticilerin, “Yasal yollara başvuracaksan arkadayız” sözlerine 35 yaşındaki deneyimli yıldızın “Çok büyük üzüntü yaşıyorum ama o hareket sadece bana değil, Fenerbahçeli arkadaşlarıma da (Webo, Yobo ve Sow) yapıldı. Türkiye ırkçı bir yer değil. Bu nedenle bir kaç kişinin yaptığı bu büyük ayıbı tüm ülkeye mal edemem. Para kazandığım ve saygı gördüğüm bir yerde ırkçılık gibi çirkin bir şeyi insanlarına yapıştıramam” dediği bildirildi.

UEFA’ya şikayette bulunmam

Fildişili starın, “Türkiye’de normal hayatımda ve başka statta böyle bir şey yaşamadım. Hayatımın en mutlu günlerini burada geçiriyorum. Bana büyük saygı gösteren ve seven Türk halkını  dünyanın gözünde ırkçı durumuna düşüremem. Bu olaydan dolayı UEFA ya da Türkiye’de hiçbir yasal girişimde bulunmak istemiyorum. O kişilere kendi camiası gereken cezayı verecektir. Türkiye’yi hiçbir şekilde zor durumda bırakmak istemiyorum” dediği öğrenildi.

Yarım şampiyonluk yaşadım sayılır

Drogba, “Beş aydır G.Saray’dayım. Bu nedenle kendimi yarım şampiyonluk yaşadım sayarım” dedi.

Galatasaray’ın Fildişili yıldızı Drogba, GS TV’ye önemli açıklamalar yaptı. 35 yaşındaki star, “Şampiyonluk yüzünden çok mutluyum. 5 aydır buradayım ama önemli bir başarı yakaladık. İlk yarıda arkadaşlarım zorlu maçlar oynadı. Bu nedenle kendimi yarım şampiyonluk yaşadım sayıyorum. Aysal’ın  futboldan sonra sportif direktör söylemi çok güzel. Bu düşünce beni onurlandırdı. Ancak erken konuşmak istemem.  Frikiklerin gol olması önemli. Yoksa Selçuk da Burak da Hamit de iyi frikik kullanıyor. Terim’le her geçen gün bağım güçleniyor. Bana büyük önem veriyor. Bu nedenle ona saygım artıyor. Sporda ne olursa olsun fair-play ön planda olmalı. Efsane gol sevincimi çocuğum için yapıyorum. 35 yaşında da olsam daha çok idman yapmak isterim” dedi.